Bourbon går inn i «Hrönn»-prosjektet

"Hrönn" Illustrasjon: Kongsberg Gruppen

Det franske offshorerederiet Bourbon har inngått en memorandum of understanding med Automated Ships Ltd om å støtte byggingen av «Hrönn» verdens første autonome offshorefartøy.

Det melder Kongsberg Gruppen som er teknologisk hovedpartner i prosjektet i en pressemelding.

«Hrönn», som ble annonsert under fjorårets Verftskonferanse, skal være et light-duty offshore-fartøy som vil kunne brukes til alt fra undersøkelser til ROV – og AUV- operasjoner offshore.

Bourbon skal dele sin kunnskap om å bygge og operere en standardisert flåte, og gi input på designutviklingen av «Hrönn» slik at fartøyet blir så fleksibelt og kostnadseffektivt som mulig.

Illustrasjon: Kongsberg

Fjernstyres fra land

Kongsberg vil levere alt av automasjons – og kontrollsystemer. Alle kontrollsystemer som inkluderer K-Pos dynamic positioning, K-Chief automation og K-Bridge ECDIS vil dupliseres i et kontrollsenter slik at fartøyet kan styres fra land.

I prosjektets andre fase vil Bourbon og Automated Ships samarbeide om å finne støtte for effektiv finansiering av en prototype. 

Bourbons deltakelse i prosjektet kommer etter at Kongsberg og Bourbon nylig inngikk et samarbeid om digitale løsninger for fremtidens autonome fartøy.