Bertel O. Steen Teknikk seiler under nytt flagg

En fornøyd direktør i Bostek, Iver Wake, lanserte i dag den nye logoen. Foto: Vibeke Linn Blich

Bertel O. Steen Teknikk har vokst seg ut av produksjonslokalene på Kokstad og lokalene på Damsgård. I sommer flytter bedriften inn i nye lokaler på Hanøytangen under det nye navnet Bostek.

I den 1500 m2 industrihallen som er bygget av Frydenbø, skal Bostek sammenstille sine produkter. Bergensbedriften bytter navn og logo til Bostek, som er en kortform av Bertel O. Steen Teknikk. Dette for å komme litt på avstand fra kollegene i bilbransjen, siden de ofte blir forvekslet med disse.

Resultatet av jobben de ansatte har gjort har ført til at Bostek nylig har fått et kontrakt i UAE på utstyr produsert i Norge. Ifølge direktør Iver Wake er det kjekt å kunne offentliggjøre gladnyheten at selv når det er nedgangstider for oljebransjen så lykkes norske bedrifter i å konkurrere i lavkostland.

Bostek har fått tildelt kontrakt fra Eversendai Offshore RMC FZE i Dubai UAE, på levering av 10 diesel generator sets til to jack ups. Det er Vahana Offshore i Singapore som bygger sine to jack-up rigger Aryan og Arjun i Dubai.
Iver Wake_Ved bil_Bostek– Vi har for lite produksjonskapasitet på Kokstad. 1. august overtar vi lokalene på Hanøytangen, men får vi to kontrakter til i år blir vi faktisk utsolgt før februar er omme. Dermed må vi ha mer kapasitet. Det er godt mulig vi overtar de nye lokalene tidligere enn planlagt, sier Wake til Skipsrevyen.

På hver plattform skal det installeres 4 stk Bostek Hoved Genset på 1550kWe med MTU motor 12V4000P83, og 1 stk Bostek nød genset på 480kWe med MTU motor 12V2000P82. Alle gensettene leveres med generatorer fra Norwegian Electric System.

I tillegg skal det leveres et avansert Bostek Load Sharing System for ringnett konfigurasjon av kraftforsyningen om bord.

Bostek har etter hvert fått en lang referanseliste på leveranser av dieselelektriske systemer til offshorefartøy. Denne ordren til Eversendai er til den femte og sjette riggen Bostek har fått på kort tid, og Bostek er i ferd med å befeste sin posisjon også i dette segmentet.

Bostek er importør og distributør av produkter fra MTU Friedrichshafen. Selskapets hovedvirksomhet er leveranser av dieselmotorer, fremdriftssystemer og generatorsett for dieselelektriske anlegg til maritim sektor, basert på det kjente merkenavnet MTU. Selskapet har egen design, engineering og produksjon av marine genset for de fleste formål innen maritim virksomhet. I tillegg yter vi service til alle applikasjoner, med hovedvekt på hurtigbåtsektoren, ferger og offshorenæringen og industri.
Motorer_Bostek