Gå til innhold
«Solværskjær» er overlevert til Lovlundlaks. Foto: Skarsvaag Boats
«Solværskjær» er overlevert til Lovlundlaks. Foto: Skarsvaag Boats

«Solværskjær» ble overlevert fra Skarsvåg Boats til Lovundlaks AS i juli. Det er den andre båten som overleveres, og verftet har opsjon på ytterligere en.

«Solværskjær» blir byggenummer 165 i porteføljen til Skarsvåg På grunn av spesifikasjonene til Lovundlaks var Skarsvåg nødt til å produsere et helt nytt skrog som ble testet blant annet ved en 3D-printa testmodell, og etter mye utprøving produsert i full skala.

Testene stemte bra med realiteten, og ble derfor satt ut i produksjon. Skroget var også så vellykket, at det jobbes med å implementere skrogdesignet i flere av båtmodellene til Skarsvåg Boats AS.

Skroget er designet for behagelig kjøring i meget skarp sjø. Det spesielle med skroget er at det ikke slår, og dette også ved meget skarp sjø. For en båt med en marsjhastighet på over 27 knop, og en bredde på 3,5 meter så er dette enestående. På grunn av bredden på båten, så er den meget stabil, og det gir også mye plass å jobbe på for brukerne av båten. De viktigste elementene for en god arbeidsbåt for Lovundlaks har derfor blitt presset inn i et relativt lite format, og du får en båt med mange bruksområder.  

Hoveddata: 

  • Verft: Skarsvåg Boats AS
  • Rederi: Lovundlaks AS
  • Byggnr.: 165
  • Lengde: 9,10 meter
  • Bredde: 3,5 meter 
  • Fremdrift: Volvo Penta D6 380 HK med DPI drev
  • Thruster: Sleipner SE 60 
  •  Leverandører: Rørvik Marina, Sleipner, NorSap, Survitec, EA Smith, Navico, Certex, Hydema Syd

Designprosessen for de praktiske elementene som planløsning av styrehus og plassering av viktige komponenter har blitt planlagt i detaljnivå med Lovundlaks, slik at de skulle få akkurat det de trenger i båten, og det plassert på riktig sted.

Styrehus med plass til 5 personer, og skyvedører på begge sider for enkel inn og utkomst fra styrehus. Styrehuset er plassert på 6 vibrasjonsdempere for å minske støy.

Lovundlaks vil bruke de nye båtene fra Skarsvåg Boats som en «allrounder», som frakting av ansatte fra og til merder, enkle operasjoner ved merdene og til bruk av tekniker ved enkle oppdrag osv.