Gå til innhold

Ørnli A/S overleverte sitt byggenummer 44, en enkeltskrogs arbeids/foringsbåt til Engesund Fiskeoppdrett AS, Fitjar den 24. januar.

«Sporden» er konstruert av båtbyggeriet og gjør  tjeneste i oppdrettsnæringen. Båten er bygget som glattdekket enkeltskrogs arbeidsbåt med utfallende baug, tverrhekk og skansekledning og rekke rundt hele fartøyet. Styrehuset er innredet for to-manns besetning og er arrangert forut over maskinrom. Toalett/tørkerom, utstyrt med pumpetoalett og servant, er plassert på babord side av styrehus.

Det er en to-tonns capstan ombord levert av Sveiseservice A/S og en kran av type TMP 300K på tre tonnmeter, levert av Meydam AS. Hydraulikkpumpe og komponenter er fra Lautom AS. Hydraulisk høytrykkspyler er fra Høytrykk Midt-Norge AS.

Båten har følgende

Hoveddata:
Lengde o.a. ..............................9,40 m
Bredde .....................................3,65 m
Dybde ......................................1,20 m

Det finnes to brennstofftanker hver på 250 liter, og ferskvannstank som tar 200 liter.

Maskineri
For fremdrift er installert en Sabb Iveco Aifo 8065 M12 dieselmotor med ytelse 120 hk v/2500 o/min, tilkoblet et Helseth propellanlegg type 3H60-880HS (vingediameter 880 mm), via et Sabb HVP30 reduksjonsgear med oversetning 3,8 : 1. Båten oppnår en fart på ca. åtte knop. Båten har også en sidepropell på 30 hk fra Petters Marine Hydraulic AS.

Diverse
Styremaskinen er en Ulstein Tenfjord, og det finnes Johnson pumper ombord (lense, spyle og trykkvanns). Det elektriske anlegget er levert av O.S. Solhaug AS, og består i hovedsak av hovedtavle av type Excess91, lyskaster type Mini Seematz på 100 W og belysning for øvrig. Verftet har selv forestått el.installasjonene. Innredningspanelene er av type Fibo, defrosteren er fra Johnson Pump ASog   fra Sea-Sit AS. Ombord er også en bysseovn fra Pyro AS.

For de oppgaver denne arbeidsbåten er beregnet, har man ikke funnet det nødvendig med elektronisk utrustning. Det er heller ikke arrangert med lugarbekvemmeligheter ombord.