Gå til innhold

Per Norum fra Kvaløysletta i Tromsø kommune fikk 30. november overlevert sin nye 35 fots sjark fra A/S Norpower Brødr. Malo i Kristiansund. Båten var verftets byggenummer 1447.

Den moderne plastsjarken har fått navnet «Solskjær», har fiskerimerke T-27-T og kjenningsnummer LK-6804. Den er utstyrt for garn- og juksafiske.

Hoveddata
Lengde o.a..............................10,55 m
Bredde (uten fender) ...............3,46 m

Tankkapasitetene er 1100 liter brennolje fordelt på to tanker og 300 liter ferskvann.

Diverse
Fremdriften besørges av en Nogva/John Deere type 6069TFM50 som yter 175 hk ved 2.400 o/min. Motoren er koplet til et Nogva propellanlegg via et Nogva type HC-168reduksjonsgear. Styremaskinen er en Ulstein Tenfjord. Pumper er Johnson fabrikat.

Det sikkerhetsmessige er ivaretatt med blant annet rensesjakt for propell, sikkerhetsline mellom mastene («Vorpvik-line»), fast montert redningsleider, CO2 brannslukkingsanlegg i motorrommet levert av Ernst Nilsen, brann- og vannivå-varslingsanlegg fra Scana Servoteknikk, sklisikkert belegg på dekk og bakk, i tillegg til at båten er levert med krengeprøve og stabilitetsattest. Redningsutstyret ombord er levert av Erling Haug. Vinduene er fra Marine Aluminium, dører fra Libra, lanternene fra Hellanor og lyskasteren er en Seematz fra O.S. Solhaug.

Av fiskeutstyr er montert hydraulisk garn – og linespill, type Lorentzen HS-2000 og Rapp Hydema Sydgarnstopper og garnrenne. Det er også  montert tre stk. juksamaskiner type King Fisher