Gå til innhold
Annonse

Den 8. februar ble «Snarsetværing» sjøsatt ved verftet i Blokken. Den 15 meter lange båten skal brukes til fiske.

 

Annonse

Den nybygde fiskebåten til Snarsetværing AS er Blokken Skipsverfts byggenummer 12. Den er laget i aluminium og er av typen Nortind-50. Den skal brukes til snurrevad og notfiske, og det er rigget til for at fisken skal pumpes inn i båten. Gunnar Flatmo og brødrene Jørgen Rasmussen og Anders Stoltz-Rasmussen, har designet den.

Hoveddata:

Navn: Snarsetværing
Verft / bnr: Blokken Skispsverft /bnr 12
Rederi: Snarsetværing AS
Type: Fiskebåt ( til snurrevad og not)
Design: Nordtind 50

Maskineri

Hovedmotoren fra NOGVA er en Scania med 625 hestekrefter. Generator 1 er av type NOGVA SCANIA DI 16 71 625 HK og generator to av typen NOGVA DEER marine 52 kW.
Propellanlegget og gir er fra Finnøy gir og propell. Mens sidepropeller (F: 80 HK , B: 160 HK) er fra PMH. Kraner, HS marine AK, og 2 x 5 tm kombinasjonsvinsjer er levert av Lofoten Hydraulikk AS.

– Vi valgte Blokken skipsverft fordi det er i nærheten, noe som gjør at vi kan stikke innom ofte. Vi har alltid hatt båtene våre her til reparasjon og har trivdes veldig godt. Her er det flinke og greie folk å ha med å gjøre, har eier Hjalmar Olsen uttalt til Bladet Vesterålen.

Arbeidet med å bygge nybåten startet i fjor vår, og verftet er i rute med arbeidet. Ombord på den nye «Snarsetværing» er det et mannskap på fire.
 

– Vi har bare hatt gamle båter, og tenkte at det er greit om vi får en ny før vi slutter. Her vil vi arbeide mye enklere enn på en gammel båt. Blant annet installerer vi et RSW-anlegg som produserer avkjølt vann. Det sparer oss for mye, sier de til bladet Vesterålen.