Gå til innhold
MS
MS

Risnes Sønner AS, Sagvåg på Stord overleverte den 1. februar byggenr. 106 M/S «Samphrey» til MilbornSalmon, Vidlin, Shetland. Det er snakk om en oppdrettskatamaran i stål, og båten er i hovedtrekk et søsterskip til M/S «Egilsay» som ble levert for vel to år siden til samme rederi, men nybygget er utstyrt med en annen type kran.

M/S «Samphrey» er en konvensjonell oppdrettskatamaran med asymmetrisk skrog og bygget som en glattdekker. Styrehuset med pantry er plassert helt forut.

Det er oppbygget svinerygg og det er arrangert avtagbart rekkverk rundt hele båten. På det store arbeidsdekket aktenfor kan båten medta inntil 20 tonn last.

Hoveddata:

Lengde o.a..............................12,45 m
Bredde på spant ......................6,00 m
Dybde i riss..............................1,50 m

Tankene har kapasitet for 1.300 liter brennstoff og 300 liter ferskvann, og båten er beregnet å skulle operere med to-manns besetning.

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består av to Sabb Iveco Aifo dieselmotorer, hver med en ytelse på 80 hk, plassert en i hvert skrog. Hver av motorene er via Sabb HVP25 reduksjonsgear med oversetning 3,05:1, koblet til et vripropellanlegg av Sabb fabrikat med propelldiameter 680 mm. Propellene på båten er utenbords beskyttet med kurv og bøyle slik at båten kan operere inntil oppdrettsfortøyningeneuten å bli påført skade. Styremaskineriet er av type Ulstein Tenfjord. Johnson har levert pumper.

Diverse
På dekk er det montert to 2-tonns capstan fra Rapp Hydema Syd, en forut og en akter, og en kran fra Bergen Hydraulic type PK 1208B. Et varmluftsanlegg står for oppvarmingen, og klosett er i babord maskinrom. Dørene er levert av Colt Industrier, og til oppmaling av katamaranen er anvendt epoxy fra Hempel IFA Coatings. W. Giertsen AS har levert redningsutstyr og lanterner er fra Kellox.

Pantry har en Pyro P21 bysseovn. Elecon AS, Stord har utført den elektriske installasjonen. Det elektroniske utstyret består av KodenMD 3404 radar, Humminbird WideEye ekkolodd og VHF av merke Shipmate R8300.