Gå til innhold
Annonse
Mundal Båt bygger per i dag ikke andre design enn Maritime Engineering sine. Dette er den andre sjarken av dette designet som MB har ferdigstilt siste året.
Mundal Båt bygger per i dag ikke andre design enn Maritime Engineering sine. Dette er den andre sjarken av dette designet som MB har ferdigstilt siste året.

Hjemmehørende i Radøy kommune, en liten times kjøring nord for Bergen sentrum, ble Mundal Båt AS etablert i 1981. Nylig overleverte man byggenr. 75, M/S «Rosøy», til Rosøy Kystfiske AS.

Annonse

Nybygget er rigget for not og garnfiske med design av Maritime Engineering, Isdalstø. Reder er Rosøy Kystfiske AS hjemmehørende på Røst. Båten har følgende hoveddata: Lengde 14,99 m, bredde 6,90 m og dybde i riss 3,62 meter. Kapasiteten i lasterom er ca. 70 m3.

Fremdriftsanlegget består av en Doosan 4V158TIH hovedmotor via Finnøy gir type G27FK-2PTO koblet til en Finnøy propell type P34.12.150.4. En baugthruster type Petters Marine ST60-80 samt generator type Sole Diesel 35GT/GTC på 35 kvA er også installert. Alt levert av Bolga Maritime. Kran er levert av Nord-Kran, mens Bergen Skipsinnredning har forestått innredningsarbeider.

M/S «Rosøy» er det andre fartøyet av dette designet som Mundal Båt har levert det siste året. I en samtale med Skipsrevyen forteller Jan-Ove Hovdenak, som er daglig leder både i Mundal Båt og i Maritime Engineering, at markedet for sjarker i størrelsen 10 til 15 meter oppleves som bra. – Vi har en god del forespørsler, forteller han.

Mundal Båt AS er nå beskjeftiget med bygging av en ny sjark (bnr. 80) på 11 meter. Denne skal leveres til høsten 2017. De mellomliggende byggenumrene er brukt til en rekke mindre flåter som MB leverer.