Gå til innhold

Olsens Verft AS, Bakkeby overleverte oppdretts-/arbeidskatamaranen M/S «Nyland» til Badderen Laks AS, Sørstraumen den 28. juni. Nybygget er verftets byggenummer 80 og er bygget i aluminium etter verftets eget design.

Båten er arrangert med styrehus forut og stort arbeidsdekk med kran akterut med rekkverk rundt arbeidsdekket og skansekledning rundt forskipet. Kranen er levert av Transportindustri AS, Fauske, og er av merke Hiab 090 AW m/vinsj på 1000 kg. I tillegg er det på dekk en capstan på 5000 kg fra Sveiseservice AS, Skudeneshavn. Båten har følgende

Hoveddata
Lengde o.a..............................12,00 m
Bredde......................................6,00 m
Dybde i riss..............................1,43 m

To brennoljetanker rommer hver 1000 liter, og ferskvanntanken tar 200 liter.

Diverse
Fremdriften besørges av to Sabb Ivece Aifo 8065 M12 dieselmotorer som utvikler 120 hk v/2500 o/min. Motorene er koblet til hver sitt Helseth propellanlegg type 3J 50 650 via Hurth HSW 450A gear med oversetning 2,5:1. Styremaskinen er fra Sleipner Motor AS. Det er manøverposisjoner både på dekk og i styrehus. Lautom AS har levert hydraulikkpumper, og sanitæranlegg er fra Leif H. Strøm AS. Båten er oppmalt med malingsprodukter fra International Maling.

Katamaranen er innredet med Fibo panel på skottene, og en Pyro P21 ovn sørger for varmen. Olsens Verft AS har selv utført de elektriske og elektroniske installasjonene og O. S. Solhaug AS har levert hovedtavlen. Radar er levert av Phonic AS og er av merke JRC LCD Radar 1000, mens ekkolodd er levert av Sleipner Motor AS av merke Eagle Ultra Classic. Styrestol er fra av Jens Sagen AS.