Gå til innhold
Annonse

I slutten av april overleverte GS Marine Produksjon passasjerfergen MS “Himmeltind”. Fartøyet eies av Nordland Fylkeskommune, men driftes av Lovund Skyss AS.
 

Annonse

Passasjerfergen er GS Marine Produksjon AS i Gursken sitt byggenummer 43. Nybygget som hadde overleveringsdato 30. april 2018 har fem søsterfartøy som går i rute forskjellige steder i fylket, og er Nordland fylkeskommune sitt sjette fartøy fra verftet.

Passasjerfergen som skal gå i ruten Regionpendelen hadde kontraktstart 1. mai 2018.

Det 23 meter lange fartøyet er bygget i glassfiber karbon. Det har kapasitet til, 48 passasjerer, to bilder og 5 tonn last, og holder en servicefart på 18 knop, opplyser Nordland Fylkeskommune.

Båten kostet 20 millioner kroner

Svein Gunnvald Rosenvinge Ingebrigtsen, driftsleder marked og økonomi på Lovund Skyss sier de er godt fornøyd med den nye båten.

- Vi er operatør av båten og leier og drifter den på vegne av Nordland Fylkeskommune, sier Ingebrigtsen.

Siden båten ble satt i drift 2. mai har alt gått som planlagt. Dette er det tredje fartøyet Lovund Skyss operer i samme serie, ifølge Ingebrigtsen.

Hoveddata

  • Navn: MS “Himmeltind”
  • Verft / bnr: GS Marine Produksjon / 43
  • Eier: : Nordland fylkeskommune
  • Drift: Lovund Skyss AS
  • Design: Explorer 2300

- Båten er 23 meter lang og av designet Explorer 2300, forteller han, og legger til at selv om serien egentlig er lik, er det visse forskjeller i drivlinjen på byggnummer 1 og byggnummer 6 likevel.

- Drivlinjen er ny, renseanlegg for nox og den har bedre driftsøkonomi med en annen motor og gir. Ellers er dette en særdeles god sjøbåt. Den har heis for både folk og rullestol., og den har bilplass, sier han.

Båten er universelt utformet. Den er også utstyrt for å ta med gods, har eget lasterom og kran.

- Båten er veldig funksjonell. Der er lagt vekt på at passasjerene skal ha det komfortabelt på reisen, og det er godt med utsyn, uttaler fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik i en pressemelding.