Gå til innhold

Høllalaks AS i Svolvær fikk overlevert en nesten 11 meter lang oppdrettsbåt den 21. februar fra Grovfjord Mek. Verksted AS, Grovfjord. Leveringen var verftets byggenr. 15. «Galtvåg» er verftets egen konstruksjon og bygget i aluminium med to vanntette skott. Båten erbygget i henhold til Nordisk Båtstandard.

Oppdrettsbåten har utfallende baug, tverrhekk, skansekledning forut, et stort arbeidsdekk og solid rørrekke rundt hele båten. Det åtte m2 styrehuset er plassert forut, helt ute på babord side.

Hoveddata
Lengde o.a..............................10,92 m
Bredde......................................4,52 m
Dybde i riss..............................1,67 m

Lastekapasitet er 10 tonn og tankkapasiteter 2000 liter brennolje og 200 liter ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Volvo Penta TAMD 63L, som yter 235 Hk 2.500 o/min., tilkoblet et West Mekan 60FR fast justerbart propellanlegg via et Twin Disc MG 5061A reduksjonsgear. Styremaskinen er levert av Sleipner Motor AS, og forut er det montert en sidepropell, Sidepower HYD 20, også levert av Sleipner Motor AS. På forkant av motoren er det påhengt en lensepumpe og en spyle-/brannpumpe, type Johnson og en hydaulikkpumpe av type Casappa LVP48 fra Lautom AS.

Dekk
På dekk er det montert en renovert HIAB 650 AW, levert fra TruckTek AS, og en 1- tonns nokkevinsj fra Seljeseth Mek.Verksted AS. Hurtigkoblinger for tilkobling av fòrkanon ”unit” er montert i rekka over dekk. Styreposisjon ute på dekk er lagt under en innhuk på bakvegg av styrehuset. Det er port i rekka på styrbord side. Lanterner og innvendig belysning er fra Hay Maritim AS, søkelyskaster type Guest fra Jahre Motor AS, avlufting type Rotavind fra Henriksen Mekaniske. Båten er oppmalt med Jotun malingsprodukter.

Innredning/diverse
Styrehuset er innredet med Fibo paneler, mens benker, skap og dører har GMV selv laget. Vinduene er levert av Colt Industrier AS. Styrestolen er levert fra Sea-Sit AS, mens sokkelen kommer fra Sørlandets Aluminiumsprodukter AS. I styrehuseter det sitteplasser til i alt fem personer. Toalettrommet er integrert i styrehuset. Toalett, vasker, kraner og vannpumpe med trykktank, er levert av Sleipner Motor AS. Til oppvarming/koking er det montert en Pyro båtovn, P24, med vifte og defroster til to av vinduene.

Den elektriske tavlen i styrehuset, arbeidslysene på dekk og belysning i maskinrom og i forpeak er fra O.S. Solhaug AS. Av instrumentering er det montert JRC 3000 radar, Silva kompass og Eagle Ultra Classic ekkolodd.