Gå til innhold
Annonse

Den nye hekktråleren «Emeraude» som er bygget ved Myklebust verft ble overlevert til det franske fiskeriselskapet Des Peches i april.

Annonse

Fartøyet er utstyrt med toppmoderne maskiner og gode fasiliteter for mannskapet som kan bestå av opptil 35 personer. Designet er av typen NVC 374 WP-design fra Rolls-Royce. Driftseffektivitet, lave utslipp, komfort og sikkerhet for mannskapet har vært viktige kriterier i utviklingen av fartøyet.

- Dette er nummer tre i en serie på fire nokså like trålere, forteller plassjef ved Kleven, Johnny Hide.

«Berlin» (bnr 393), «Cuxhaven» til DFFU) og «Pesquera Ancora» (bnr 396) til Kirella-rederiet er de tre andre, hvorav sistnevnte fortsatt ikke er levert.

Men «Emeraude», som skal til det franske rederiet Compagnie des Peches, har en litt annerledes fabrikkløsning.

- Konfigurasjonen i den aktre delen av fabrikken er litt annerledes, og er den mest avanserte av de fire. Denne delen er levert fra Holland, opplyser Hide videre.

Det er samme Rolls-Royce-design på alle fire. De har isklasse ICE 1A, og får i tillegg til design også en stor utstyrspakke fra Rolls-Royce.   

Forskjøvet levering

- Levereningene er forskjøvet på alle fire båtene. Det startet med skog også ble det senere leveringer av dette, sier Hide.

Han beskriver «Emeraude» som en moderne, komplett fabrikktråler med alle moderne funksjonaliteter som er ombord i et slikt fartøy. De produserer pakker som skal direkte til fabrikk ombord. Det er et solid arbeidsstykke, sier han.

-Vi har ikke bygget for franskmennene før, men pris og levering står vanligvis sentralt ved valg av verft, samtidig som dette er komplekse fartøy, legger han til.

Hoveddata

  • Navn: «Emeraude»
  • Verft/bnr: Myklebust verft / bnr 392
  • Rederi: Compagnie des Peches
  • Lengde: 80 meter
  • Bredde: 16 meter
  • Dybde fra hoveddekk: 6,50 m
  • Hovedmotor: Rolls-Royce B33: 45L6 3600kW

Den nye hekktråleren leveres etter planen i uke 17.  

Den overtar jobben etter en gammel tråler som det franske verftet nå bytter ut.  

- Vi var hadde flere sjøprøver på fjordene utenfor verftet før påske, og både verftsprøveturen og fiskeprøveturen har gått fint, ifølge plassjefen.

Hekktråleren som har en lengde på 80 meter er av typen NVC 374 WP (Wave Piercing)fra Rolls-Royce. «Hekktråleren «Emeraude» har fått byggenummer 395.