Gå til innhold
«Comet» var verftets byggnr. 16 og ble overlevert i august 1971. Faksimile fra Skipsrevyen nr. 1/1971.
«Comet» var verftets byggnr. 16 og ble overlevert i august 1971. Faksimile fra Skipsrevyen nr. 1/1971.

Nok et fiskefartøy fra Sigbjørn Iversen Mek. Verksted - Skipsbyggeri er levert til Shetland. Overlevering fant sted i slutten av august, og reder er J.L.  Hughson m.fl., Skerries, Shetland.

«Comet» er verftets byggnr. 16 og var den 5. leveransen til Scotland/Shetland (den 2. til selve Shtland). Skroget er bygget ved Lista Treskipsbyggeri som indikerer at fartøyet er bygget av eikehud på eikespant, og tegningene er fra S. Iversen Mek.

Fartøyets dimensjoner er: Lengde 78 fot, bredde og dypg. h.h.v. 22 og 11 for, og det er bygget etter skotske byggeregler. Overbygningen er av aluminium og er i likhet med all innredning og montering for øvrig utført ved S. Iversen Mek. Verksted, hvorfor det også er levert herfra som komplett enhet.

Hovedmotoren er en Caterpillar, type D353 TES, på 425 HK v/1225 o/min. og hjelpemotoren 16HK. Dekksmasineriet  består av en 6 tonns Norwinch trålvinsj og bomsvinger av samme fabrikat. Kraftblokken er en Rapp og styremaskinen Tenfjord.

Lysanlegget er 110 V og 24 V likestrøm med en effekt på tilsammen 25 kW. Det elektroniske utstyret er av forskjellig fabrikat, og det meste kommer via rederen fra øyene vestpå. Her finner man Decca radar, Kelvin Hughes ekkolodd MK 29 og fiskelupe MK4 samt radiotelefon og VHF av typen Sailor.

Også her er rederen storlig fornøyd med båten, som har kostet omkring 1,25 mill. kroner.