Gå til innhold

 «Anna Maria II» - andre tråler fra Th. Hellesøy på vel et halvt år - denne gang også til irsk reder.

Skipsbyggeriet i Løfallstrand, Th. Hellesøy, overlevert i juli tråleren «Anna Maria II» til den irske reder Frank Scallom, Kitmore Quay, Wexford, Irland. Fartøyet er komplett utrustet for tråling, og dette var Hellesøy`s byggnr. 87.

Til båten er benyttet solide eikematerialer, med yang-teak dekk, og hele overbygningen, lugarer og hvalbakke er av helsveiset aluminium. Altså samme byggemåte som den forrige tråleren, «Joan Patricia», som også gikk til irsk reder.

Av teknisk utrustning kan nevnes at hovedmotor er en fransk type, Baudouia på 310 HK, og propellanlegget er av samme fabrikat. Denne motortype er svært mye benyttet i den franske fiskeflåten og har etterhvert funnet stort innpass i Irland.

Hjelpemotoren er 2-sylindret og på 13 HK, mens styremaskinen er Tenfjords elektro-hydrauliske type H-100. Trålerens dimensjoner : Lengde 70 fot. Bredde 20,5 fot, Dypg. 10,5 fot.

Den hydrauliske trål-vinsjen er også fransk, og «Anna Maria II» har ellers de mest moderne tekniske hjelpemidler, som blant annet omfatter Decca Navigator. Radioutstyret er fra Irland, det elektriske anlegget er forestått av Rosendal Elektriske, og sentralvarmeanlegget er fra Pyrofabrikken.

Disponent Hellesøy opplyser ellers til Skipsrevyen at skipsbyggeriet har fått en bestilling på ytterligere en tråler, fem fot lenger denne gang, men ellers samme type båt. 

- Vi er 20 mann i arbeid her nå og vil være beskjeftiget fram til februar neste år med den nye båten. Rederen heter Patrick O`Driscoll og er fra Irland, sier disponent Hellesøy til slutt.