Gå til innhold
Annonse
Annonse

Båt og Motorservice AS er med leveringen av M/S «VIKINGFJORD» kommet til byggenummer 34 i sin produksjon. Sjarken på 13 meter ble overtatt av Helge Torsvik 30. april 2008.

Verftet har sine aner tilbake til 1979, og for tiden er det god etterspørsel etter sjarker. For verftet innebærer kontrakt frem i tid at man må ta stilling til pris for både byggemateriale og utstyr. Byggetiden for en båt av denne typen er cirka seks måneder.
«Vikingfjord» er tegnet av Gunnar Flatmo, som jobber tett sammen med verft og eiere. Båten er bygget i aluminium og skal brukes til teinefiske og makrelldorging. Fartøyet har følgende hoveddata:
Lengde o.a. 12,98 m
Bredde største 4,80 m
Lasterom 29 m3
Tankkapasiteter er ca. 5000 liter brennolje og ca. 2500 liter ferskvann.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Deutz BF6M 1015M dieselmotor som utvikler 291 hk v/1900 o/min. Maskineriet driver et Helseth propellanlegg type 3H 80/120 via et Finnøy Gear & Propeller reduksjonsgear, type G18. Fartøyet er utrustet med Tenfjord styremaskin og Sleipner 30 hk baugpropeller. Maksimum fart er ca. 11 knop, marsjfart 9,5 knop.
Strømforsyningen besørges av en Sabb Lister hjelpemotor som produserer 20 kVA.
Isoleringsarbeidene er utført med Rockwool, og Rørvik Marina AS har levert et inergen brannslukkingsanlegg.

Dekk
Ankervinsjen er levert av Lorentzen Hydr. & Mek. Verksted AS, og TMP 5 T/m kranen kommer fra Meydam. Issørpemaskinen er fra Marine Fish International. Det øvrige utstyret på dekk er montert av eier. Colt Industrier har levert sjarkens vinduer. Båten er oppmalt med malingsprodukter fra Hempel.

Innredning
Fartøyet er innredet med en kombinert lugar for en besetning på tre personer, samt bysse. Båt og Motorservice har utført innredningsarbeidene der Fibo paneler er benyttet på innvendige skott, samt Rockwool isoleringsmaterialer. De elektriske installasjonene er utført av Elcom AS.

Elektronikk
Det elektroniske utstyret er levert av Rørvik Marina AS og montert av Elcom AS. Her inngår utstyr som Simrad RA 40 TFT radar, Simrad EQ 44 ekkolodd, Simrad AP 50 autopilot, Simrad HS 52 GPS gryo, Simrad AIS 80, Simrad SART nødpeilesender, Olex kartsystem, Pilot Guard BV3 brovaktalarm og Simrad RS 87 VHF.