Gå til innhold
Annonse
Annonse

Rødholmen AS v/Magnus Ytterstad i Lødingen har hatt M/S «RØDHOLMEN» til ombygging ved Nauta SA i Gdynia, Polen fra februar til ferdig ombygget den 3. september 2011.

Det var i slutten av 2010 at Magnus Ytterstad kjøpte snurperen «Stromboli» fra Danmark. Fartøyet ble bygget ved Kopervik Slip AS i 1996 med lengde på 60 meter og GT på 1448. Fartøyet var utstyrt med Caterpillar 3616TA hovedmotor og to hjelpemotorer av samme fabrikat.

Ombyggingen
Fartøyets skrog hadde nedlastingsproblem, noe som var ugunstig med tanke på fremdriftskostnadene. Seacon AS ble engasjert, og sammen med reder ble flere alternativer vurdert. Det ble også benyttet modelltester i Stadt Towing Tank. Det ble besluttet at en forlenging midtskips med 14,4 meter sammen med en ny motfasebulb ville gi båten bedre fartsegenskaper kombinert med tilfredsstillende stabilitet og fribord i lastet tilstand.
For å sikre best mulig tilpasning av den nye seksjonen ble skroget målt opp med 3D landmålingsutstyr. RSW tanker, -pumperom og -maskinrom ble modellert i 3D for å arrangere disse med rør og pumper på best mulig måte.
Det ble arrangert med nytt dekkshus midtskips, og RSW pumperom og RSW maskinrom ble arrangert i forlengelsesområdet. RSW tankene ble utvidet, og to nye ble bygget. Disse ble levert og montert av Øyangen AS, og et nytt sirkulasjonsarrangement ble utført i RSW tankene.
Bakk ble forlenget akterover med ny antirulletank og ny formast. Rundt styrehus kom det rekkverk.
Karmøy Winch AS leverte nye snurpevinsjer, eksisterende snurpedavit ble flyttet og det samme ble fiskepumpekran og hovedkran. Fartøyet fikk nytt vakuumanlegg og avsilingsarrangement, levert av Cflow AS.
Innredningen ble utvidet med flere lugarer, og det meste av gammel innredning ble skiftet ut. Jets Vacuum supplerte et nytt vakuumtoalett system, og et nytt ventilasjonsanlegg ble levert av Isovent AS.
M/S «RØDHOLMEN» har nå fått Harstad som registreringshavn og fører NOR flagg. Fartøyet er klasset i DNV ✠1A1 Fishing Vessel og har etter ombyggingen følgende hoveddata:

Lengde o.a. 75,00 m
Lengde b.p.p. 67,20 m
Bredde 12,00 m
Dybde i riss til h.d
5,50 m
Dybde i riss til sh. d.
8,00 m
RSW
1810 m3
IMO
9118044