Gå til innhold
Annonse
Annonse

Brødrene Aa AS i Hyen overleverte ambulansebåten «Øyvakt» til Smøla kommune 9. desember som byggenummer 242. Båten har kostet ca. 14,8 millioner kroner.

Nybåten er noe lenger enn gamle «Øyvakt» og kommer opp i toppfart på 45 knop mot dagens 40 knop. Til tross for større motorkraft bruker hun mindre drivstoff enn forgjengeren. En vesensforskjell er dessuten at nybygget har egne mannskapslugarer ombord. Dermed slipper mannskapet å måtte innkvarteres på land når de for eksempel er på vakt i Aure kommune. Båten har også moderne legekontor ombord.

Den gamle ambulansebåten som har vært i drift i området i 12 år, er solgt til Sunnhordland for fem millioner kroner og skal fortsette som ambulansebåt der.

«Øyvakt» er bygget i karbonsandwich med karbonfiber fra Devold AMT og kjernemateriale fra DIAB.

Ambulansebåten har følgende hoveddata:

Lengde o.a.
21,00 m
Bredde
5,00 m

Tankkapasitetene er på 3000 liter brennolje og 500 liter ferskvann.

Maskineri
Fremdriftsmaskineriet består av to MAN 12VD2842 LE dieselmotorer som hver yter 910 kW, levert av Mancraft. Motorene driver hvert sitt Hamilton vannjet-anlegg via to Twin Disc reduksjonsgear, sistnevnte levert av Progress Ingeniørfirma AS. Toppfarten er ca. 45 knop. Båten har en Sleipner sidepropell på 30 kW.

Strømforsyningen besørges av en Kohler Power System motor på 17,5 kW, levert av Sleipner.

Naustdal Blikkenslagerverksted AS har utført isoleringssarbeidene og levert ventilasjonsanlegget. Maskinrommet er brannsikret med et Inergen brannslukkingssystem fra Zenith Elektro. Pumper er fra Johnson Pump.

Diverse
Libra Plast har levert utvendige dører og luker. Redningsflåten er levert av Brude Safety.

Innredningsarbeidene er utført av Fjordesign AS, og møbler er levert av West Mekan. Harvest Elektro har stått for de elektriske installasjonene, og Industridata AS har vært el.teknisk konsulent.

*

Brødrene Aa skal levere en passasjerkatamaran til Rødne Trafikk i april 2006, og bnr. 245 som skal ha plass til 130 passasjerer, er bestilt av et rederi under stiftelse. I desember skal bnr. 244, en kombi-katamaran, leveres til Dagning Rederiet.