Gå til innhold

Kystfiskefartøyet «MELØYFJORD» ble levert fra Blaalid AS, Raudeberg til Meløyfjord Fiskeriselskap AS den 17. oktober 2011 som verftets byggenummer 36. Fartøyet er av SC34 design utviklet av Seacon AS. Skroget er bygget ved Yaroslavsky i Russland.

Fartøyet er søster av «Voldnes» som ble omtalt i SKIPSREVYEN nr. 3/2011 og representerer en ny generasjon i denne fartøysgruppen. Båten er optimaliserte med hensyn til regelverk og konstruert med fokus på design, komfort, miljø og fangstkvalitet.
«MELØYFJORD» skal drive tradisjonelt kystfiske etter både pelagisk fisk og hvitfisk og er rigget for not, trål og snurrevad. Båten kan føre levende fangst som torsk og sei. På hoveddekk er det egen avdeling for behandling av hvitfisk med blant annet komplette sløyemaskiner. Fartøyet har Sjøfartsdirektoratets fartssertifikat for Havfiske II.

Hovedddata:

Lengde o.a. 34,07 m
Lengde b.p.p.
28,00 m
Bredde på spant
9,50 m
Dybde i riss h.hk 4,30 m
Dybde i riss sh.dk.
6,60 m
Lasterom
392 m3
RSW kap.
406 m3
GT
499
IMO
9539884

Tankkapasitetene er 100 m3 brennolje.

Maskineri
Fremdriften besørges av av STADT Stascho dieselelektrisk anlegg, levert av Stadt AS, med ytelse på 1400 kW med Heimdal K600 4-bladet vripropellanlegg og gear type HG500 F. De fire generatorsettene utgjøres av Nogva Scania DI 16 55M motorer og Stamford generatorer. Styremaskin er type RRM Tenfjord, og fartøyet er utrustet med to Brunvoll sidethrustere, begge type FU-45-LTC-1225 på 450 kW forut og 350 kW akter med Stadt el.motorer.
Desmi har levert pumpeutrustningen, og separatorer kommer fra Alfa Laval. Isovent har utført isoleringsarbeidene for lastetankene, og samme firma har levert ventilasjonsanlegget. Et inergen anlegg levert av Zenith Elektro sørger for brannslukking i maskinrommet, og alarmanlegg type Servifigther C4 er fra Scana Servoteknikk AS.

Dekk
Triplex har levert et hydraulikkaggregat, foldekran og kraftblokk, og vinsjer, inkludert snurpe-/snurrevadvinsj, er fra SMV Hydralic AS. Norsk Kulde har levert RSW-anlegget, og vakuumanlegget er fra Cflow. Fiskepumpe er en leveranse fra Karmøy Winch, og Gurskøy har stått for landgang til fartøyet. Diverse fortøyningsutstyr kommer fra Brødrene Selstad, og anker er fra Sotra Marine Produkter. Tranberg har levert lanterner.
Fartøyet er oppmalt med Star Carboline malingsprodukter, og Vestblås AS har utført overflatearbeidet, mens anoder for katodisk beskyttelse er fra Bergens Metallstøperi. MOB-båt davit kommer fra MB Hydraulikk.

Innredning
Det er lagt stor vekt på bo- og arbeidsmiljø for mannskapet med blant annet enmannslugarer med egne dusj/toalett og en romslig messe/salong med egen spiseavdeling. Maritime Montering har stått for leveransene av Beha bysseutstyr og Miele vaskeriutstyr, og toalettsystemet er en Jets leveranse.
Ulvesund Elektro har utført elektroinstallasjonene. Stadt har levert hovedtavle, starter og PMS, mens Smart Chief II maskineri monitor er fra Smart Automation. Flexi Bridge brosystemet er en Steinsvik leveranse.

Elektronikk
Moltech har levert og installert det elektroniske utstyret ombord som blant annet består av Kaijo KCS-3220Z sonar, Kaijo KCH-3180 sonar, Kaiji KSE 110 ekkolodd med fiskestørrelse, Sodena Ecdis, Olex plotter, Furuno FCV-1200 ekkolodd, JRC radar, Furuno radar, Simrad GC-80 gyro, JLR-20 Gyro GPS, Lilley & Gillie magnetkompass, Simrad AP50 autopilot, JRC JHS-182 AIS, Read Matre brovakt, Scanmar Scanbas, Sailor 6000 serie MF/HF, Sailor 3000 serie Inmarsat C, Sailor 6000 serie VHF-er, Sailor 3510 bærbare VHF, Moltech VSAT, Flir 320XP termisk kamera og Phontech intercom. Det er installert satellitt tunere og TV i alle lugarene og messe.

I denne utgaven av SKIPSREVYEN omtales også Blaalids levering av kjemikalietankbåten «Haugfjord» med bnr. 35.