Gå til innhold
Annonse
Annonse

Forrige gang vi hadde en omtale av en levering fra Gryfia S.A. i Szczecin var i nummer 5-2002, og det gjaldt fergen «Torghatten» som ble levert til et selskap i Brønnøysund med samme navn.

Den kombinerte snurperen/tråleren «Krossfjord» ble levert 18. november som byggenummer PN04 til Knut W. Hamre, Sotra. Båten er bygget etter et helt nytt design fra Vik-Sandvik AS. Dåpen fant for øvrig sted i Norge etter leveringen, nemlig 27. november på Steinsland. Prisen for nybygget er ca. 80 millioner kroner.

I januar i år ble en annen fiskebåt, M/S «Vea», levert fra polsk verft til Norge som den første fullt utrustede fiskebåten Polen hadde bygget for et norsk rederi. Da den båten ble kontrahert, kom det i Norge frem mange kritiske røster (Se Skipsrevyen nr. 4/2003 "Alarmen går – eller?").

Triplex AS
Triplex AS

Fremdriften besørges av en MAN B&W Alpha Diesel hovedmotor type 9L27/38-VB som yter 3060 kW. Motoren er koblet til en MAN B&W Alpha Diesel propeller med vingediameter 3600 mm via et reduksjonsgear av samme fabrikat. Maskineriet gir fartøyet en fart på max. 16 knop i ballast. Styremaskinen er en Tenfjord, og for lettere manøvrering er båten utstyrt med to Brunvoll sidethrustere, en forut på 477 kW og en akter på 588 kW.

Bjørge Steinco Moland AS
Bjørge Steinco Moland AS

RSW-systemet kommer fra Midt-Troms Kjøleservice AS og har en kjølekapasitet på ca. 1.000.000 kcal/h og betjener åtte tanker på tilsammen 1000 m3. Ett av rommene er delt for transport av fisk i kasser. Vacuumpumpe anlegget er fra Maskinfabrikken IRAS AS av type PV-system 4200 med en vacuumtank og to kompressorer. Alle vinsjene er fra Rapp Hydema, – snurpevinsj har 32 tonns kapasitet og trålvinsj 60 tonns. Kraner er fra Triplex AS og blokkutrustning fra Møllerodden AS. Egersund Trål har supplert trålutstyr. McGregor har levert lukedeksler for RSW tankene og RSW maskinrom.

Midt-Troms Kjøleservice AS
Midt-Troms Kjøleservice AS

Marine Aluminium hadde vindusleveransen til nybygget, og Koppernæs Brude Safety leverte redningsflåter. Lanterner er fra Tranberg og lyskastere fra Norselight, mens Glamox har levert belysning. Jotun produkter er anvendt for oppmaling av nybygget. Fartøyet er innredet med enkeltlugarer for 10 personer, og innredningsarbeidene er utført av Maritime Montering.

Scandinavian Electric Austevoll har levert maskinromspulter, hovedtavle og startere, samt utført de elektriske installasjonene ombord. Bjørge Steinco Moland har levert alarmanlegg for maskinrom, og det elektroniske utstyret kommer fra Moltech Norge AS. P.A. anlegget er merke Phontech og antenner merke Telrad.

DnB har finansiert nybygget.