Gå til innhold
Annonse
Annonse

MB Hydraulikk AS overleverte den 50 fot store fiskebåten M/S «JOSBERG» til P/R ViTo ANS c/o Birger og Jostein Fredriksen, Ramberg den 5. juni som byggenummer 155.

Båten er utrustet for garn og line og er bygget i aluminium med dyp V-kjøl, tverrhekk og utfallende baug.
Dekksarrangementet inkluderer dobbel inntaksbinge fra MB Hydraulikk med skyllekar, trakt, renner for fordeling av fisk i lasterom, 15 stk. containere med hjul. På hekken er det leverert linesetter, binger og spesialkonstruert heis for linestamper som er hydraulisk drevet.
Lasterommet er arrangert som kjølerom for å holde på isen lengst mulig, og Holte Kjøleservice har levert kjøleaggregatet. Lasterommet har lengde på 5,5 meter, og lukekarm måler ca. 1,5 x 1,8 meter. MB Hydraulikk har også levert ankervinsj med 1000 kg hivekraft og Meydam har levert kran.

M/S «JOSBERG» har følgende hoveddata:
Lengde o. a. 14,99 m
Bredde på spant 5,25 m
Dybde i riss 2,50 m
Lasterom 28 m3
Brennoljekapasiteten er 3800 liter og ferskvannskapasiteten på 215 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av en Nogva Scania DI 16 dieselmotor som utvikler 700 hk og driver en Helseth propell type 4H80-975HS via Nogva HC-258 reduksjonsgear med oversetning 2,52:1. Båten har Vetus MT600 styremaskin og en MB Hydraulikk sidepropeller på 50 hk.
Strøm besørges av et Sabb/Lister 12 kVA dieselaggregat. Pumper er levert av Jabsco og Johnson, og brannslukkingsanlegget for maskinrommet er et inergen anlegg.

Diverse
Redningsutstyret omfatter en Viking redningsflåte og Viking redningsdrakter samt flere brannslukkingsapparater, redningsvester og livbøyer. Jotun malingsprodukter er anvendt til oppmaling av fartøyet.
Elmarin har utført både de elektriske og elektroniske installasjonene med blant annet Simrad autopilot.