Gå til innhold
Annonse
Annonse

Båtutrustning Bømlo AS på Rubbestadneset leverte «Halnekongen» til Halnekongen AS 25. juni som byggenummer 5. Magnar Reigstad ved Kloster Boat er ansvarlig for designet. Prisen er ca. tre millioner kroner. Bak eierselskapet finner man eierne av Halne Fjellstove, Liv og Anders Vaksdal, men Eidfjord Utvikling og Hardanger Sparebank har også skutt inn egenkapital.

Det er ikke daglidags kost at SKIPSREVYEN omtaler fartøyer som skal gjøre nytte i en innsjø, og i dette tilfellet er det snakk om høyt til fjells, nærmere bestemt med stasjon ved Halne på Hardangervidden. Herfra har det vært båtskyss i svært mange år for å frakte turister og jegere inn på vidden der ruten går til Sleipa. Nybåten skal utføre to rundturer daglig i sesongen, men kan ta ekstraturer etter avtale.

Med sønnen som skipper på skuten stilte forsvarsminister Strøm-Erichsen opp som gudmor. Hun uttalte at nå kan turistene som kommer med cruiseskip til Eidfjord, få oppleve enda mer av fjellet i tillegg til fjorden. Det blir det Destination Eidfjord som får ta hånd om.

«Halnekongen» er av type Klosterfjord 40 Worker og kan frakte 22 passasjerer – kanskje i det beskjedne laget hvis flere busslass med cruisepassasjerer tar turen opp fra Eidfjord? Skipsbyggeren kaller fartøyet for Norges største kystjeep, og det heter seg videre at båttypen er egnet som arbeidsbåt, taxibåt, havsafari, dykking og sportsfiske og som utrykningsbåt.

Båten har følgende hoveddata:

Lengde o.a.
13,05 m
Bredde på spant
4,00 m

Fremdriften besørges av en Sabb Iveco dieselmotor på 500 hk, og farten kommer opp i 30 knop.