Gå til innhold

 

Noomaas Kristiansund AS kunne 16. februar ta levering av service- og dykkerfartøyet M/S «FOSNAKALLEN» fra Folla Maritime AS, Flatanger som båtbyggeriets bnr. 27.

 

Gudmor var Berit Skram Bjerkan, og prisen på fartøyet er ca. 9,5 millioner kroner.

 

Noomaas er sertifisert for og driver med utlegging av oppdrettsanlegg, samt oppfølgning inkludert kontroller. Rederiet har allerede seks andre båter. Rederiet utfører mange oppdrag for Salmar-konsernet og opererer fra Smøla til Namsos.

FollaCat 50 typen ble også levert som dykker- og servicefartøy i oktober 2003 i form av M/S «Æge» (SKIPSREVYEN nr. 5/2003). Den gangen var oppdrettsnæringen nede i en dyp bølgedal, og typen var da en helt ny konstruksjon.

M/S «FOSNAKALLEN» blir bemannet med seks dykkere fordelt på to skift og har følgende hoveddata:

 

Lengde o.a.
14,95 m
Største bredde
7,50 m

Båten er arrangert med to tanker for brennolje, en på 1500 og en på 2500 liter.

Maskineri
Fremdriften besørges av to Nogva Scania DI16 43M dieselmotorer som hver yter 525 kW v/1180 o/min og driver to Helseth propellere med diam. 1050 mm via to Nogva reduksjonsgear. Servicefart er ca. 19 knop og toppfart ca. 22 knop.

 

Både Servi og Johnson Pump har levert pumper, og Kjeminor AS har levert Glava og Rockwool isolasjonsprodukter.

 

293b.jpg
293b.jpg

Hydraulikkrør og -slanger kommer fra GS Hydro Norge AS, og Colt Industrier har levert fartøyets vinduer. Kran er type Hiab, og MB Hydraulikk har levert ankervinsj. Erling Haug har hatt leveranser i form av anker- og redningsutstyr. Overflatearbeidene på fartøyet er utført av Westing.

 

Kjeminor AS har hatt hånd om innredningsarbeidene også, og Williksen Snekkeri AS har levert møbler. Fartøyet er smakfullt innredet med bekvemmeligheter for fire personer. Mannskapet har oppholdsrom med sittegrupper både i en velutstyrt messe og et romslig styrehus.

Argon AS har utført både elektriske og elektroniske installasjoner ombord, og her finnes Furuno radar og ekkolodd, mens multifunksjonsskjermer er fra Olex.