Gå til innhold
Annonse
Annonse

Fiskebåten M/S «BØEN» har vært til ombygging ved Crist S.A. i Gdansk, Polen og ble tilbakelevert til rederiet Bøen Jr AS, Egersund ultimo juni 2011. Det er Einar Bøen og sønnen Bjørn Tore Bøen som eier rederiet. Ombyggingen var prosjektert av Sawicon, Bergen.

Båten ble opprinnelig bygget ved Ulvan Båt i 1999 som byggenummer 424 med lengde på 27,45 meter. Nå er hun blitt forlenget midskips med vel 6 meter, og lastekapasiten er økt betydelig til ca. 500 m3. BT er således blitt større, fra tidligere 398 til 499 nå.
Hele båten er blitt sandblåst, metallisert og malt. Alt av rør og rister i RSW tankene er nye. Av annet nytt utstyr kan nevnes kran, Triplex leggerull, to Rapp oppkledningsvinsjer og slingretank som er plassert aktenfor styrehuset. Ny er også en Kaijo høyfrekvens sonar.
Innredningen består nå av åtte lugarer med 12 køyer, og fartøyet seiler med mannskap på 6-7 personer.
Prismessig blir det sagt at ved å velge det polske skipsverftet ble utgiftene til ombyggingen omtrent halvparten av hva de ville ha vært ved et norsk verft.
Det opprinnelige maskineriet utgjøres av en CAT 3508 TAB dieselmotor på 1015 hk, Mekanord gear og Helseth propeller. Det fortelles at båtens fart har økt med 0,5 knop etter ombyggingen, og at stabiliteten er blitt bedre. Hele maskineriet ble forøvrig overhalt av Caterpillar i fjor høst.
Båten har rettigheter for fiske av makrell, sild, lodde og sei. Innovasjon Norge har vært involvert med finansieringen.

M/S «BØEN»
Hoveddata:
Lengde o.a. 34,00 m
Bredde 9,00 m
BT 499
Lastekap. ca. 500 m3
IMO nr. 9225392