Gå til innhold
Annonse
«Gunnar K» er designet og utviklet av Naval Consult AS i Måløy.  Foto: Christen Ræstad
«Gunnar K» er designet og utviklet av Naval Consult AS i Måløy. Foto: Christen Ræstad

Larsnes Mek Verksted AS skrev kontrakt med Kristoffersen Fiskebåt AS, v Rolf Guttorm og Gunnar Kristoffersen i 2016 om en ny «Gunnar K». Fartøyet som ble verftets byggenummer 60 er nå klart.  

Annonse

«Gunnar K» er designet og utviklet av Naval Consult AS i Måløy. Nye «Gunnar K» blir det tiende i en rekke svært vellykkede kystfiskefartøy Larsnes Mek. Verksted AS og Naval Consult AS har bygget sammen.

Skipet er en videreutvikling av tidligere leverte og bestilte suksessfartøy, tilpasset etter reders behov i samarbeid med Kristoffersen Fiskebåt AS.

Skipper og reder Rolf Guttorm Kristoffersen er godt fornøyd med sitt nye fartøy som han ser frem til å få i normal drift.

- Vi må nå lære oss å bruke fartøyet. Selv om det skal gå i samme farvann som gamle «Gunnar K» er fartøyet mer innovativt, sir Kristoffersen til Skipsrevyen.
Kristoffersen Fiskebåt As skal i gang med noen tilpasninger i fabrikk før den skal ut i arbeid.

Innovativ fabrikk om bord

Melbu Systems AS har inngått avtale med Kristoffersen Fiskebåt AS på Myre om levering av fabrikk på nye «Gunnar K». Far og sønn, Gunnar og Rolf Guttorm Kristoffersen, står bak selskapet, som vil motta en av de mest moderne fartøyene i flåten til Naval Consult AS. Deres innovative fabrikk vil dermed stå i stil med resten av skipet.

Skroget er bygget i Gdansk i Polen. Fartøyet har en lengde på 38,65 m og bredde på 9,25 m. Båten blir rigget for snurpe- og snurrevadfiske og er utstyrt med seks RSW-tanker. Fem av tankene er rigget for levende fisk.  

Lasterommene blir ca 420 m3 totalt. «Gunnar K» får seks RSW-tanker, der fem klargjøres for levende fisk. I tillegg skal båten rigges med sug fra not og på hoveddekk blir det montert fabrikk for behandling av hvitfisk. Innredningen blir arrangert for 10 personer i fire enkeltmannslugarer og 3 tomannslugarer.

Nye «Gunnar K» blir 38,65 meter lang og 9,25 meter bred, og blir rigget for not og snurrevad.

– Å bygge båt er som å bygge hus. Vi har hatt våre utfordringer. Noe er tenkt under prosessen, annet ikke. Det har blitt gjort forandringer underveis, som igjen har gått ut over andre ting, men alt i alt har det gått greit og vi er fornøyde med hvordan ting har blitt, har reder Rolf Guttorm Kristoffersen uttalt til Øksnesavisa.

Hoveddata

Navn: «Gunnar K»
Verft /bnr: Larsnes Mek. /bnr 60
Rederi: Kristoffersen Fiskebåt
Levert: desember 2017
Type: not/snurrevad
Design: Naval Consult 126  
Lengde: 38,65 meter
Bredde: 9,25 m
Lasterom: 420 m3

Vellykket dåp
Den 20. mars var «Gunnar K» på teknisk prøvetur. Båten ble døpt den 14. april med 140 gjester tilstede, og gudmor var Liss Kristoffersen. I talen sin under dåpen var verftssjef Jarle Gunnarstein full av lovord om teknologi og utrustning. Han uttalte dette var den mest moderne og velutstyrte fiskebåten de har bygget ved verftet.

- Fartøyet vil fremstå som et av de mest effektive og avanserte fartøy i kystflåten, med optimaliserte skroglinjer som vil gi fartøyet svært gode sjøegenskaper og lavt brennolje-forbruk, heter det i en pressemelding fra verftet.