Avtale om salg av M/S Prinsesse Ragnhild

Color Line har i dag inngått avtale om salg av M/S Prinsesse Ragnhild for rundt 180 millioner kroner (EUR 23 millioner) med det amerikanske rederiet Celebration Cruise Holdings. Skipet, som i dag ligger i Sandefjord, skal leveres innen 1. oktober. Med avtalen om Prinsesse Ragnhild har Color Line i løpet av to år solgt fem skip for til sammen ca 1,2 milliarder kroner. Avtalen om Prinsesse Ragnhild markerer slutten på et omfattende flåtefornyelsesprogram i Color Line.

– Vi er svært tilfreds med avtalen om salg av Prinsesse Ragnhild. Nå vil vi ha fokus på den operative driften og rendyrke våre to konsepter kvalitetscruise på de lange rutene og effektiv transport på de korte, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line.

Color Lines flåte er redusert fra ti til seks skip fra i fjor. Cruiseskipene Color Fantasy og Color Magic trafikkerer den viktige ruten mellom Norge og Tyskland. Det nye konseptet SuperSpeed går mellom henholdsvis Kristiansand og Larvik til Hirtshals i Danmark, og Color Viking og Bohus trafikkerer den populære ruten mellom Sandefjord og Strømstad i Sverige.

Prinsesse Ragnhild ble bygget i 1981 og gjennomgikk en større ombygging i 1992. Skipet har hovedsakelig vært benyttet i ruten Oslo og Kiel, men har i kortere perioder også vært benyttet på Vestlandet og mellom Oslo og Hirtshals.

DEL