Avanserte Fartøyer 2009

Adm.dir i NFA - Norsk Forening for Automatiserin, Lars Annfinn Ekornsæter.
I går åpnet adm.dir i NFA – Norsk Forening for Automatiserin, Lars Annfinn Ekornsæter, seminaret ” Avanserte Fartøyer 2009” i Bergen. De rundt 100 påmeldte fikk høre om nye løsninger og produkter som har generell interesse for aktørene i hele næringen.

Blant aktørene som bidrar på seminaret er Børge Nakken fra Farstad Shipping, som hadde et interessant innlegg om deres nybygg og ikke minst om fartøyet Far Samson som tidligere i år ble kåret til ”Ship of the Year 2009” av Skipsrevyen. Videre fortsatte dagen med innlegg av Reinert Nordtveit fra Teekay om TK FlexShuttle, Teekays nye konsept for fremtidige bøylelasteskip, samt innlegg fra Green Ships, DNV, Kongsberg Maritime, Marine Cybernetcs og informasjon om Sjøforsvarets nye katamaraner/MTB.

Skipsbesøk
Gårsdagen ble avsluttet med et meget interessant innlegg av kommandør Nils Andreas Stensønes, prosjektleder for forsvarets nye fregatter. Etter en innholdsrik gjennomgang av fartøyene ble seminardeltagerne busset til Haakonsvern for omvisning ombord i KNM Roald Amundsen.

Seminaret fortsetter i dag og vi vil komme tilbake med reportasjer fra seminaret i neste utgave av Skipsrevyen.

DEL