Automasjonsingeniør

Frist 19.november

Send din søknad her

Søknadsfrist: 19.november

Kontaktperson: Magnus Ånestad

Stillingstittel: Senior Consultant

Telefon 992 67 888

Kontaktperson: Henrik Brandtzæg Stillingstittel: Consultant

Telefon 938 36 995

Kontaktperson: Jens Magnar Tveit Stillingstittel: Technical Manager, Automation

Telefon 474 68 122

Send melding

SEAM AS er en totalleverandør og systemintegrator med egenutviklede produkter innen automasjon, elektro og kraftelektronikk. Selskapet har opparbeidet bred erfaring med helelektriske og hydrogen-/batterihybride systemer på skip og rigg med fokus på både miljø og energieffektivitet. I dag har selskapet rundt 140 fast ansatte.

Vil du jobbe med banebrytende teknologi for å redusere CO2-utslipp til havs?

Hva vi driver med?

Ferjer og passasjerbåter som før forurensa våre fjorder, bytter nå batteri eller sprenglader mens du går ombord.

Skip og fartøy som tidligere pøste ut tonn av CO2, seiler nå renere med elektriske og hybride systemer, og om ikke så lenge, med hydrogen.

Vi ser etter deg som vil jobbe med dette og kontinuerlig forbedre våre produkter og leveranser.

Samtidig ser vi etter deg som ønsker være med å finne nye løsninger på utfordringer kundene våre står overfor i dag: Utfordringer knyttet til fjernstyrte fartøy og ubemannede operasjoner. Hvordan kan vi best ivareta digital sikkerhet når vi styrer fra land og hvordan utnytte data- og sensorhistorikk i drift og vedlikehold.

Våre løsninger trengs like mye på de syv hav som i våre fjorder, for vi vil holde jorden flytende, derfor sier vi CarBon Voyage.

Vi er en verdensledende totalleverandør av helelektriske og hybride hydrogen- og batteriløsninger til maritim bransje. Vi hjelper våre kunder med å nå deres bærekraftsmål med våre egenutviklede løsninger som har en dokumentert stor miljøgevinst og i tillegg er lønnsomme.

Arbeidsoppgaver:

Arbeidsoppgavene vil avhenge av din erfaring og hvordan du vil utvikle deg hos oss. Men du vil jobbe med prosjektleveranser og/eller produktutvikling.

 • Prosjektleveranser fra A-Å av miljøvennlige og effektive fremdriftsløsninger med hovedvekt på Energy & Power Management Systems, batteri- og hydrogenintegrasjon. Konkret handler det om: funksjonsbeskrivelser, testprosedyrer, samle I/O lister, koordinere tegnere, utstyrsbestilling, oppfølging av byggingen på huset, programmere PLS og HMI, gjennomføre fabrikktest og være tilgjengelig for støtte ved igangsettingen.
 • Produktdesign og -utvikling av nye produkt, utprøving av ny teknologi, forbedringer og standardisering. Dette er for deg som har tverrfaglig overblikk til å ha øye for løsninger og forbedringer. Som liker å finne muligheter i tråd med kundens ønsker og behov.

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Du har fortrinnsvis bachelorgrad i automasjon eller er en erfaren automatiker
 • Kjennskap til PLS, SCADA, HMI, industrielle nettverk og serielle protokoller
 • Erfaring fra maritim eller offshoreindustri er en fordel.

Ønskede personlige egenskaper:

 • Genuin interesse for grønne tekniske løsninger
 • Initiativrik og god på problemløsning
 • Balanserer å jobbe selvstendig med tverrfaglig samarbeid med andre på huset

Vi tilbyr:

 • En unik mulighet til å delta i det grønne skiftet i maritim bransje.
 • Konkurransedyktige lønns- og personalbetingelser
 • Et variert og sterkt fagmiljø, hvor vi deler uten spisse albuer.

Har du spørsmål om stillingen?
Ta kontakt med våre rådgivere i Human, Magnus Ånestad, på 992 67 888 eller Henrik Brandtzæg, på 938 36 995. Du kan også ta kontakt med
Jens Magnar Tveit, teamleder automasjon i SEAM AS, på 474 68 122. Alle henvendelser behandles konfidensielt, også overfor oppdragsgiver i en tidlig fase om ønskelig.