Wärtsiläs hybride oppgraderingsløsning skal installeres PSVen «CBO Flamengo». Foto: CBO

Wärtsilä valgt til den første hybridoppgraderingen i Latin-Amerika

Wärtsiläs hybride oppgraderingsløsning skal installeres PSVen «CBO Flamengo», eid av CBO – en brasiliansk operatør av en stor flåte med offshoreskip. Dette vil være det første brasilianske skipet, og det første i Latin-Amerika, som opererer med hybrid fremdrift. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wärtsiläs hybridløsning vil oppfylle DNV-GLs klassenotasjon «Battery Power»,  heter det i en pressemelding. 

Hybridsystemet gjør at skipets motorer kan kjøres mer effektivt, ved at færre motorer kan gå med et høyere og gunstigere turtall. Hybridsystemet vil videre gi redundanskraft og redusere periodiske turtallsøkninger (peak shaving), og reduserer dermed drivstofforbruket og utslippsnivået. 

Siden motorene vil få færre driftstimer, reduseres vedlikeholdskravene og -kostnadene.

- CBO er alltid interessert i ny teknologi, og innovasjon er i vårt DNA. Vi søker et lavere fossilt drivstofforbruk, og dette, i tråd med våre initiativer innenfor miljø- og samfunnsansvar, gjør beslutningen om å installere batterier i fartøyene våre til en naturlig vei å gå. CBO vil tilby mer effektiv drift til våre kunder, og dette vil være det første av flere trinn. Wärtsilä er ledende innen innovasjon og har omfattende kunnskap innen hybride batterisystemer for skip, så vi er glade for å ha alliert oss med dem i innføringen av ny teknologi i CBOs flåte, sier Marcelo Martins, teknisk direktør i CBO.

- Vi er stolte av at et fremtidsrettet selskap som CBO har valgt Wärtsilä som sin prosjektpartner for leveransen av denne banebrytende teknologien til Brasils første hybridfartøy. Vår sterke merittliste, og dybden i erfaringen vår med å utvikle avanserte hybridløsninger, var de viktigste årsakene til tildelingen av denne kontrakten, sier Dag Håvard Håvardsholm, i General Manager, Hybrid Sales, Wärtsilä Marine Power.

Wärtsiläs leveranseomfang inkluderer kraftomformingen, prosjekttjenester, selve hybridløsningen, samt igangkjøring av systemet. Wärtsilä-utstyret skal etter planen leveres i april 2021. 

Installasjon og integrasjon av utstyret vil bli håndtert av CBO.