With Harvester er overlevert til Egil Ulvan Rederi AS

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fiskerstrand BLRT AS / Fiskerstrand Verft AS har levert den første av to avanserte LNG gass baserte fórlastebåter til Egil Ulvan Rederi AS.  Konseptet er utviklet av Multi Maritime AS og Egil Ulvan Rederi AS på oppdrag fra Marine Harvest ASA. Fórbåtene skal brukes i forbindelse med den nye fórfabrikken som Marine Harvest ASA har bygget på Valsneset i Bjugn, Sør-Trøndelag.

Den leverte båten er nominert som en av tre i konkurransen «Årets skip».

Den første fórbåten skal starte levering av fiskefor allerede førstkommende helg og foret skal leveres i området sør til Sognefjorden. Båt nr. to skal leveres i oktober 2014 og den skal levere fiskefór i området nord til Bodø.

Fórbåtene er basert på gass-elektrisk fremdriftsanlegg og kun verft med erfaring og referanse på gassdrevne båter ble forespurt. Båtene har betegnelsen MM 70 CC LNG og er designet av Multi Maritime AS i Førde og er det tiende og ellevte fartøyet som er designet i samarbeidet mellom Multi Maritime AS og Egil Ulvan Rederi AS. Båtene har en lengde på 69,90 m, en bredde på 17,20 m, en dybde til øvre dekk på 7,90 m og en lastekapasitet på ca. 5000 m3. Båtene bygges i henhold til DNV +1A1, General Cargo Carrier, Gas fuelled, Clean, TMON, E0, eller tilsvarende. De skal utrustes med et avansert og nyutviklet laste / losse system fra Graintec AS som er utviklet i samarbeid med Marine Harvest ASA og Egil Ulvan Rederi AS. Skrogene er bygget ved ADA Shipyard i Tuzla, Istanbul. Egil

Ulvan Rederi AS ble etablert i 1919 og er et familie-rederi. Rederiet satser på tonnasje som kan komme inn til de fleste kaier langs kysten. Deres mål er å ligge i tet når det gjelder drift og materiell av kyst-tonnasje for dermed å kunne gi kunden god service til en konkurransedyktig pris. I dag driver rederiet 3 båter og forrige nybygg ble levert i 2009. Siden 1998 har Egil Ulvan Rederi AS tatt ut 5 nybygg hvorav 4 med Multi Maritime design. Nybyggene representerer rederiets filosofi om å utvikle skreddersydde båter med lavt brennstofforbruk (miljøbesparende).

Multi Maritime AS tilbyr profesjonelle konsulenttjenester til rederier og skipsverft i inn- og utland. Deres viktigste kompetanse er skreddersydde og innovative spesialskip og prototyper. De samarbeider tett med kunder på alle trinn fra første idé, gjennom prosjektutvikling, design og konstruksjon til gjennomføring. Deres mål er å være ledende innen design og engineering av spesialskip. På dette prosjektet har Multi Maritime AS stått for konseptutvikling og forberedt anbudsdokumenter på oppdrag fra Marine Harvest ASA og assistert Egil Ulvan Rederi AS i forbindelse med anbudsinnhenting. Multi Maritime AS er ledende på design av både fiskefór fartøy og LNG fartøy. Multi Maritime AS utviklet verdens første fiskefórfartøy for bulk, MM 54 CC, allerede i 2003. Fiskerstrand BLRT AS /

Fiskerstrand Verft AS ved Ålesund har med denne leveransen understreket sin erfaring og posisjon i markedet med bygging av gassdrevne båter. Tidligere har Fiskerstrand blant annet levert fergene «Selbjørnsfjord» og «Boknafjord». I mars 2013 leverte Fiskerstrand Verft AS, «Seagas» til svenske AGA som er en del av Linde Group. Dette var verdens første dedikerte gassbunkringsbåt. I 2015 skal Fiskerstrand Verft AS levere to LNG gassdrevne ferger til Boreal Transport Nord AS.