Marita Scott. - Foto:Morten Halvorsen/Skipsrevyen

WISTA Norge utnevner Marita Scott til årets shippingnavn

WISTA (Women’s International Shipping and Trading Association) har utnevnt Marita Scott til a?rets shippingnavn. Prisen ble overrakt pa? Bergens næringsra?ds a?rskonferanse Bergen 5+ av helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i dag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prisen tildeles Scott som en anerkjennelse for hennes innsats for WISTAs internasjonale paraplyorganisasjon, men også for hennes aktive innsats for å gjøre den maritime næringen mer
attraktiv for kvinner både i Norge og internasjonalt.
I sin begrunnelse for valg av kandidat skriver WISTA Norge: ”Gjennom sitt arbeid og engasjement for WISTA International har Marita Scott lykkes å gjøre organisasjonen mer synlig og anerkjent i den maritime industrien. I hennes tid som president for den internasjonale organisasjonen har medlemsmassen økt fra 484 i 15 land i 2005 til over 1 200 i 2009 fordelt på 25 land. Marita har arbeidet systematisk for å øke kvinners mulighet til å utvikle seg gjennom å fokusere spesielt på nettverksbygging og kompetanseutvikling.”
- Maritim næring har tradisjonelt vært mannsdominert, og det er mange kvinner som vegrer seg for å velge denne yrkesveien. Marita har gjennom sitt arbeid bidratt til å gjøre næringen mer attraktiv for kvinner. Gjennom sine stillinger og verv innen maritim næring og sitt engasjement for kvinner i shipping generelt, er Marita en flott rollemodell – for kvinner i næringen og for dem som ønsker å søke seg til den, sier Bjørg Ekornrud, president for WISTA Norge.
- Det er en ære å bli tildelt denne prisen. I tillegg er det en stor inspirasjonskilde til å jobbe videre for å vise frem hvor interessant og lærerik denne næringen er, også for kvinner, sier Marita Scott,som i dag jobber for DNV i Bergen.
Det er ikke tilfeldig at prisen deles ut på Årskonferansen Bergen 5+. Marita Scott er medlem av Bergens Næringsråds maritime ressursgruppe.
- Bergen er et ledende maritimt senter. I tillegg har WISTA gått sammen med Maritimt Forum i Bergensregionen for å kartlegge hvorfor kvinner ikke søker maritim utdannelse og jobber tilknyttet maritim industri. Målsettingen er å lage en handlingsplan med konkrete tiltak for å øke kvinneandelen i næringen. Prosjektet leverer sin innstilling høsten 2009, sier Ekornrud. Prosjektet blir støttet av Hordaland Fylkeskommune, Innovasjon Norge, Stiftelsen Neptun Bergen og Bergens Rederiforening.