Ill.foto: ECL Commander i Bergen.

Wilsons Kina-kontrakt i boks

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergensrederiet Wilson ASA sin kontrakt med det kinesiske verftet Wuxue Janda Shipbuilding Co. Ltd. (Hubei, Kina) om bygging av tre bulkskip, samt opsjon på ytterligere to skip med størrelse 2 600 dwt, er gjort effektiv.

Samlet kostpris til verft for de tre skipene vil være like i underkant av 9,75 millioner euro.

Som tidligere meldt i Skipsrevyen har Wilson ASA som ledd i sin veksstrategi forhandlet med det kinesiske verftet Wuxue Janda Shipbuilding Co. Ltd. om bygging av 3 bulkskip i størrelsen 2.600 dwt. Avtalens ulike forbehold er nå løftet fra begge parter, herunder er sikkerhet for innbetaling i byggeperioden på plass, og kontrakten er således gjort effektiv.

Bygging av skipene var igangsatt før samtalene mellom Wilson og verftet ble initiert slik at tid til forventet levering er kort ; de 3 faste skipene forventes alle å bli levert i 2016. Videre er det grunnet prosjektets progresjon avtalt betaling til verft med 40 prosent ved effektiv kontrakt og 60 prosent ved levering. Kapitalbehovet for 2 av skipene er planlagt finansiert gjennom et langsiktig bareboat-arrangement med ekstern partner over 7 år med kjøpsopsjon etter fire år. Kjøpesum for det tredje skipet vil bli 60 prosent finansiert gjennom selskapets låneramme i bank.

Wilson opererer p.t. en flåte på 108 skip hvorav 81 er eiermessig kontrollert av selskapet.