Wilson blir verdens største på shortsea. Foto: Wilson

Wilson blir verdens største på short sea

Wilson blir verdens største rederi på shortseasegmentet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Wilson ASA inngår avtale med Arkon Shipping for å styrke europeisk tilstedeværelse Som en del av den nødvendige konsolideringen av det europeiske short sea shipping-markedet har Wilson ASA og Arkon Shipping GmbH & Co. KG signert en avtale som gjør de kombinerte systemene til den største short sea-aktøren i Europa, skriver selskapet i en pressemelding.

Wilson vil ta omtrent 20 tørre bulktransportører på en langsiktig leiekontrakt fra Arkon, inkludert topp moderne Hanse Eco nybygg med levering om to år. Wilson vil være klar til å utføre alle kontrakter og klientforpliktelser som for øyeblikket er utført av Arkon.

Som en eksklusiv kommersiell representant vil Arkon bli en integrert del av Wilsons befraktningssystem og håndtere eksport for hele Wilson-flåten i Middelhavet.

Et større system og markedsorganisasjon vil øke effektiviteten, redusere den totale ballasten, forbedre opex og utvide det europeiske skipsnettverket i tråd med ekspansjonsstrategien til Wilson Group, ifølge selskapet. Denne avtalen vil sikre kapasitet, styrke de logistiske systemene og gi sikkerhet for klientene. De kombinerte logistikksystemene vil også være bedre forberedt på å møte nye og strengere miljøkrav fra europeisk industri fremover. Avtalen kan være underlagt godkjenning for relevante myndigheter og skal etter planen implementeres i løpet av andre halvår av 2020 med oppstart tidligst 1. september 2020. Wilson vil etter avtalen operere en flåte på mer enn 130 skip hvorav 92 er eierkontrollert.