Kontraktsignering. Foto: Martec

Weldmec Marine leverer hurtigbåt til Forsvaret

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det fremgår av en pressemelding at Weldmec Marine AB har signert kontrakt for levering av en spesialtilpasset båt (+1 opsjonsbåt) til det Norske Forsvaret.

Båten er av modellen Serecraft P13 med spesialutrustning for krevende forhold og oppdrag. Båten er en 13 m hurtiggående båt bygget i aluminium, utstyrt med doble Yanmar CHS motorer og Rolls Royce vannjet, god for opp mot 40 knops fart, bygget etter DNV-GL regelverk.

Den første båten bygges i 2018. Båten skal benyttes som rednings og støttefartøy til Forsvarets ulike oppgaver. 

- Denne kontrakten er ett ledd i Weldmec Marines fremgangsrike eksportbaserte salg innen nye kundesegmenter. Generelt styrker dette ytterligere Weldmec Marines posisjon som en av de ledende produsentene av krevende yrkesbåter i Norden, sier verftsdirektør Jari Ahoranta.

- Denne kontrakten bekrefter suksessen med samarbeidet mellom Martec og Weldmec Marine. Kombinasjonen av Weldmec Marine sin sterke finansielle og operasjonelle kapasitet, evne til å håndtere flere komplekse prosjekter parallelt, høye kvalitet, og Martecs lokale tilstedeværelse med ett godt service og ettermarkedskonsept, gjør at vi sammen er en sterk aktør innenfor yrkesbåtsegmentet i Norge, sier daglig leder Gisle Johnsen.

- Martec vil i dette prosjektet stå som utstyrsleverandør bl.a for Yanmar motorer og ZF gir i tillegg til en rekke andre tekniske komponenter fra vårt utvalgte sortiment av kvalitetsprodukter. Martec vil også stå for oppfølging av leveransen i garantiperioden, avslutter Johnsen.

Kontrakten ble signert 26.01.2018.