Gå til innhold
Annonse
Kontraktsignering. Foto: Martec
Kontraktsignering. Foto: Martec
Annonse

Det fremgår av en pressemelding at Weldmec Marine AB har signert kontrakt for levering av en spesialtilpasset båt (+1 opsjonsbåt) til det Norske Forsvaret.

Båten er av modellen Serecraft P13 med spesialutrustning for krevende forhold og oppdrag. Båten er en 13 m hurtiggående båt bygget i aluminium, utstyrt med doble Yanmar CHS motorer og Rolls Royce vannjet, god for opp mot 40 knops fart, bygget etter DNV-GL regelverk.

Den første båten bygges i 2018. Båten skal benyttes som rednings og støttefartøy til Forsvarets ulike oppgaver. 

- Denne kontrakten er ett ledd i Weldmec Marines fremgangsrike eksportbaserte salg innen nye kundesegmenter. Generelt styrker dette ytterligere Weldmec Marines posisjon som en av de ledende produsentene av krevende yrkesbåter i Norden, sier verftsdirektør Jari Ahoranta.

- Denne kontrakten bekrefter suksessen med samarbeidet mellom Martec og Weldmec Marine. Kombinasjonen av Weldmec Marine sin sterke finansielle og operasjonelle kapasitet, evne til å håndtere flere komplekse prosjekter parallelt, høye kvalitet, og Martecs lokale tilstedeværelse med ett godt service og ettermarkedskonsept, gjør at vi sammen er en sterk aktør innenfor yrkesbåtsegmentet i Norge, sier daglig leder Gisle Johnsen.

- Martec vil i dette prosjektet stå som utstyrsleverandør bl.a for Yanmar motorer og ZF gir i tillegg til en rekke andre tekniske komponenter fra vårt utvalgte sortiment av kvalitetsprodukter. Martec vil også stå for oppfølging av leveransen i garantiperioden, avslutter Johnsen.

Kontrakten ble signert 26.01.2018.