Gå til innhold
Annonse

Wärtsilä kjøper skipsserviceselskapet Maritime Service AS i Ålesund

Annonse

Wärtsilä har kjøpt det norske selskapet Maritime Service AS som er spesialisert innen skipsservice, spesielt reparasjon og oppgradering av mekanisk utstyr. Maritime Service er lokalisert i Ålesund.

Maritime Service har en sterk stilling i fiskerisektoren og har lovende utviklingsmuligheter i ferge- og offshore skipsmarkedet. Oppkjøpet av Maritime Service vil styrke Wärtsiläs posisjon og gjør at Wärtsilä kan utvide sitt tilbud av servicetjenester i Møre-regionen.

Maritime Service har en årlig netto omsetning på ca. 26 millioner norske kroner i 2007, og selskapet har totalt 28 ansatte hvorav 25 er servicearbeidere. Maritime Services virksomhet vil bli integrert i Wärtsilä Services sin virksomhet i Norge. Både ledelsen og alle ansatte fortsetter i bedriften som Wärtsilä-ansatte. Kjøpesummen er ikke offentliggjort.

- Maritime Services fagfolk, kompetanse og veletablerte kundeforbindelser i fiskerinæringen vil utgjøre et verdifullt tilskudd til Wärtsiläs tilbud av servicetjenester, sier Tage Blomberg, konserndirektør i Wärtsilä Services.

- Gjennom dette oppkjøpet kan Maritime Service dra fordeler av Wärtsiläs brede kunnskap og produktspekter, samt konsernets sterke tilstedeværelse i markedet og gode forhold til kundene, fortsetter Blomberg.

Annonse