Gå til innhold
Annonse
"Sea Flyer".
Annonse

På tross av et vedvarende svakt markedet for offshore serviceskip kommer det John Fredriksen-dominerte Deep Dea Supply ut på plussiden i første kvartal og i første halvår i sin helhet, men resultatene er halvert i forhold til fjoråret.

Det Kypros-registrerte rederiet overveier å legge skip som ikke er i aktivitet, eller har oppdrag de nærmeste månedene, i opplagsbøyene. I tillegg vil rederiet jobbe hardt for å få ned operasjonskostnadene for den seilende flåten, skriver styret i sin halvårsberetning. Rederiet ser ingen lyspunkter i markedet. Det er dårlig i Nordsjøen, det er dårlig i Brasil og det er dårlig globalt totalt sett.

Konsernets totale driftsinntekter i første halvår var 75,9 millioner dollar, mot 75 for samme periode i 2014. I annet kvartal var disse inntektene 35,6 mot 39,7.

På konsernbasis ble driftsresultatet (EBIT) 16,9 millioner dollar i første halvår, mot 22,8 millioner i samme periode 2014. I annet kvartal ble EBIT 6,3 mot 11,6. Resultat før skatt i første halvår landet på 5,6 millioner dollar, mot 8,1 i første kvartal i fjor. I annet kvartal var resultat før skatt 1,2 millioner dollar mot vel fire.

Deep Sea Supply-flåten består av 14 AHTS og 25 PSV-skip. Av de 39 skipene eies 18 enheter 100 prosent og 21 enheter 50 prosent i samarbeid med BTG Group.