Gå til innhold
Annonse
Illustrasjonsbilde ST 327
Illustrasjonsbilde ST 327
Annonse

Bergen Group har, gjennom datterselskapene Bergen Group Fosen og Bergen Group Landskrona, blitt tildelt en kontrakt med Volstad Maritime AS i Ålesund, Norge. Kontrakten gjelder bygging og utrustning av et seismikkskip (bygg nr. 82), der Skipsteknisk står for design og der skipet skal leies ut til Fugro.

Den totale verdien på kontrakten er på 689 millioner kroner. Kontrakten har tidligere vært betinget av styregodkjenning, men styret har nå godkjent kontrakten.

Kontrakten utgjør det femte skipet som er bestilt av Volstad Maritime hos Bergen Group Fosen og Bergen Group Landskrona (tidligere Fosen Yard). Verftene har tidligere levert dykke-support skipet Bibby Topaz, flerbruks ROV/Trencher skipet Volantis, samt seismikkskipet Geowave Endeavour, til Volstad Maritime. I øyeblikket holder verftet på med utrustning for det fjerde skipet, yard nr. 81, et flerbruks-ROV/Trencher skip.
- Vi er svært fornøyd med å bli tildelt nok en kontrakt av Volstad Maritime, sier Arnar Utseth, Administrerende Direktør for Bergen Group Fosen. - Å bli tildelt den femte større ordren fra samme kunde er flott feedback relatert til vår kompetanse og evne til å bygge spesialiserte offshore skip , legger Utseth til.

Bergen Group Fosen og Bergen Group Landskrona er deler av Bergen Groups Skipsbyggingsdivisjon og er lokalisert henholdsvis på Rissa, Norge, og Landskrona, Sverige. Fosen og Landskrona har tilsammen tilgang på gode fasiliteter og høykompetent personell, med enestående evne til design og bygging av spesialiserte offshore skip. Skipsbyggingsdivisjonen består av fire enheter med en ordereserve på tilsammen 8 milliarder kroner per 30.06.2009 inkludert intensjonsavtaler.

Annonse