Gå til innhold
Annonse
Administrerende direktør i Global Ocean Assure Tor Ove Bråthen (th) og markedssjef  Sven Evertsen vil inn i riggmarkedet. Foto:Sigbjørn Larsen.
Administrerende direktør i Global Ocean Assure Tor Ove Bråthen (th) og markedssjef  Sven Evertsen vil inn i riggmarkedet. Foto:Sigbjørn Larsen.

Åtte nye fiskebåter er kontrahert ved GOT i Mandal. Nå satser den maritime virksomhetsgruppen også på riggmarkedet.

Annonse

–Riggmarkedet kommer tilbake, og mange rigger skal reaktiveres, sier administrerende direktør i Global Ocean Assure Tor Ove Bråthen og markedssjef  Sven Evertsen.

– Vi ligger strategisk til i forhold til feltene i Nordsjøen der 40-45 rigger om kort tid skal reaktiveres. Det tar 36 måneder å bygge en ny rigg. Da kan det være mer lønnsomt å reaktivere den gamle. Vi har perfekte forhold med dyp havn og mulighet for 170 meter kai veldig nær åpen sjø og samtidig godt skjermet for vær og vind. Raskt inn og raskt ut, fremholder de. Vi trenger dermed heller ikke en mengde taubåter.

-Vi vil gjøre Mandal great again, smiler Evertsen. Vi har lange verftstradisjoner og har bygget over 1000 båter. Før var Skogsøy et eget verftsnavn. Nå blir det et skipsbrand under GOT. Vi har også god erfaring fra riggmarkedet i oljeindustrien gjennom mange tiår. I dag arbeider 110 av våre ansatte på Martin Linge feltet i Nordsjøen.

Rigg til jul?

– Vi har god tro på å få en rigg til Mandal før jul. Det vil komme til å skape nye arbeidsplasser. To lokale investorer Glastad Kapital og Royal Salmon er inne på eiersiden sammen med Stål Leif Hybert i Norsk Stål. Han har aldri solgt et selskap i hele sitt liv så vi er trygge på langsiktigheten i dette porosjektet, sier Evertsen og Bråthen.

– Vi lager også automasjon og kontrollsystemer ombord. Det blir ikke lenger bro men cockpit ombord. Gjennom batteriteknologi tar vi energien tilbake. Det er mange spennende nisjer i dette markedet som vi ønsker å utvikle videre, sier de mens det arbeides på spreng med ny fiskebåt ved verftet. Snart kommer åtte til! Og kanskje enda fler. Vi vokser i fiskebåt. Nå vil vi også satse på riggmarkedet.

Annonse