Jeanette Lie skal kartlegge hva sjøfolk mener om kvinner om bord. Foto: Utlånt av Jeanette Lie.

Kartlegger hvilke holdninger kvinner møter om bord

Jeanette Lie intervjuer kvinnelige dekksoffiserer om bord på ulike skip som er ansatt i ulike rederier for å få vite hvilke holdninger de møter om bord. Resultatet blir  presentert i en bacheloroppgave i nautikk ved Universitetet i Sør Øst Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Kvinnelige dekksoffiserer som har lyst til å delta i undersøkelsen kan henvende seg til meg på mine facebooksider, sier Jeanette Lie til Skipsrevyen. Jeg er interessert i hvilke holdninger kvinner om bord møter. Selv har Jeanette sjømannsblod i årene. Oldefar var kaptein og hun har også selv arbeidet om bord på Color Line. 

Positive erfaringer med å arbeide med menn

- Jeg har selv utelukkende hatt positive erfaringer med å jobbe i et mannsdominert miljø, sier Lie. Jeg liker å samarbeide med menn. De er oftere enklere å ha med å gjøre enn kvinner. Menn er mer direkte. Det er for tidlig for meg å komme med noen inntrykk nå. Jeg er fortsatt helt i starten av prosjektet og skal bearbeide dataene skikkelig før jeg fremlegger resultatet, sier Lie.

Metoo var bra men gikk for langt

-Hva synes du om meetoo?

- Jeg tenker at metoo var bra. Det var mange av forholdene som kom opp som absolutt trengte å bli belyst og tatt tak i. Men jeg tenker også ta metoo gikk for langt. Vi er bare mennesker alle sammen.

- Burde ikke menn om bord også ha vært spurt i kartleggingen?

- Jo absolutt, men  jeg er bare en og det ville ha blitt for mye arbeid og for mange data og analysere innenfor rammene av min oppgave, men jeg er helt sikker på at det kommer flere som vil studere dette og at menn også kommer til å få delta i en slik undersøkelse ved en senere anledning, sier Lie.