Gå til innhold
Annonse
MS «Belstar» er et av skipene i flåten til Belship
MS «Belstar» er et av skipene i flåten til Belship

AS Consensio har i dag levert inn et bud på 5,50 kroner pr aksje i Belship. Dermed er bulkrederiet priset til over 250 millioner kroner.

Caroline Figenschou Tidemand
Caroline Figenschou Tidemand

Budet er 10 prosent, eller 50 øre, høyere enn tirsdagens sluttnotering på Oslo børs. Budet kommer fra AS Consensio, som er 100 prosent eid av Tidships, som igjen kontrolleres av Caroline Figenschou Tidemand (36) og Kristin Tidemand Eckhof (34).

Fra før sitter selskapet på i overkant av 10 prosent av aksjene i selskapet.

- Dette er en strategisk god match for oss, og vi ønsker å optimalisere driften, skriver Caroline Figenschou Tidemand  i en pressemelding.

Annonse

- Vi har hatt et eierskap til dette selskapet gjennom flere generasjoner. Selskapets hovedaksjonær har signalisert at han ønsker å vurdere sin eierposisjon, og for oss er det da helt naturlig å legge inn et bud på samtlige aksjer. Vi kjenner rederiet godt, og vårt mål er å videreutvikle selskaper, legger Kristin Tidemand Eckhof til.

Kristin Tidemand Eckhof
Kristin Tidemand Eckhof

De to uttaler at de mener budet er fair, og rettet mot samtlige aksjonærer.

Budet er betinget av en akseptgrad på minst 90 prosent, men sier samtidig at Consensio vil være villig til å redusere denne graden til 67 prosent dersom dagens største eier, Sonata AS, ønsker å fortsette som eier av en minoritetsandel.

Fristen for å godta budet er 20. september.

 

Annonse