Gå til innhold
Annonse
Fra venstre: Vetle Børresen, VB media, Geir Giæver,KNBF, Thor Messel, Kystverket, Erik Brauner,Norboat.
Geir Vareberg, Telenor Kystradio mangler på bildet
Fra venstre: Vetle Børresen, VB media, Geir Giæver,KNBF, Thor Messel, Kystverket, Erik Brauner,Norboat. Geir Vareberg, Telenor Kystradio mangler på bildet
Annonse

Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF) ønsker økt fokus på hva kommunene gjør for å tilrettelegge for båtlivet, og deler ut prisen for «Årets båtkommune» andre året på rad.

 I fjor gikk Kristiansand kommune seirende ut av den gjeve utmerkelsen, der en jury har vurdert kystkommuner i hele Norge, heter det i en pressemelding. Mye har skjedd på ett år, og nå deles prisen nok en gang ut til en kommune som har utmerket seg i arbeidet for å tilrettelegge for fritidsbåtliv.

Faktorer som gjestehavnfasiliteter, opplags- og havneplasser, miljøarbeid og samhandling med båtforeninger skal ligge til grunn for prisen. KNBF håper at prisen kan føre til økt fokus

på et godt båtliv over hele landet.

 Juryen består av:

Geir Giæver, KNBF

Thor Messel, Kystverket

Vetle Børresen, Båtens Verden

Erik Brauner, Norboat

Geir Vareberg, Telenor Kystradio

Prisen for Årets båtkommune 2018 kåres under båtmessen Sjøen for Alle - lørdag 17. mars i 2018 og deles ut av KNBF og Båtens Verden. Undersøkelsen vil bli sendt ut i løpet av februar til alle kystkommuner.

I fjor gikk turen til Kristiansand, der ordfører Harald Furre og leder for bygg- og eiendomsavdelingen, Per-Christian Nygård, tok imot prisen.

Nygård utrykker at prisen har vært viktig for Kristiansand som kommune.

- Den er et symbol på satsing og godt arbeid, og det er ingen tvil om at det har blitt enklere for administrasjonen å få gjennomslag politisk. Vi ønsker å stadig forbedre oss. Kommunen har derfor kjøpt opp nye friområder/øyer i skjærgården som nå skal tilrettelegges i 2018. Her vil båtfolket kunne glede seg over nye brygger og sanitæranlegg, forteller Nygård.

Annonse