Gå til innhold
Annonse
Fire vikingskip har ankret opp i Telemark. Foto: Thor Øistein Eriksen.
Fire vikingskip har ankret opp i Telemark. Foto: Thor Øistein Eriksen.

Fire vikingskip med Kvite Krist ankret opp i Skien i dag, forteller Thor Øistein Eriksen til Skipsrevyen. Vikingskipene seiler fra Tønsberg til Kviteseid for å markere sammenslåingen av Vestfold og Telemark.

Annonse

I dag ankret de fire Vikingskipene opp ved Hakastein i Skien, forteller Eriksen. Der er det funnet rester av en kirkegård og en kirke, som faktisk er fra førkristen tid, rundt år 900. Skiensfolk har alltid vært tidlig ute. Så skulle en kanskje tro at det var mjød, fart og fest vikingene ble servert ved kaia. Neida, her var det Guds ord for hele gjengen, som seg hør og bør på et tilnærmelsesvis hellig sted. En vaskeekte prost, Gunnar Thelin var utkommandert. Til og med iført en biskopdrakt. Og i solhellinga ved elva i Norges vakreste by holdt han en miniGudstjeneste for de mange frammøtte. Så kan skipene stevne videre opp Telemnarkskanalen. Hvor mange som ble kristnet?? Aner ikke, slutter Eriksen.

Markerer fylkessammenslåingen

- Vikingtoktet markerer fylkessammenslåingen, sier Anna Pauline Lia Asdal. Vikingskipene seiler fra Tønsberg til Kviteseid for å markere sammenslåingen av Vestfold og Telemark.

Annonse