Verdensrekord i Rosendal

Den verdensledende livbåtprodusenten Umoe Schat-Harding satte en ny verdensrekord med deres nye frittfall livbåt FF1200. Det ble gjennomført et vellykket overhøydestup fra 55 meters høyde.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter omfattende teststup som en del av prototype godkjenning, der en har gjennomført 21 teststup fra 33 og 42 mtr ble første del av prototype testingen avsluttet med et overhøydestup fra 55 meters høyde, noe som er ny verdensrekord. Med 100% last i båten har man sluppet nær 30 tonn fra 55 meters høyde.
-Veldig positiv fremdrift og uten noen form for ytre tegn på skader, viser at nyvinningen FF1200 til de grader beviser at den ligger et kvantesprang foran dagens livbåter.
Målinger av akselerasjoner og G-krefter under overhøydestupet viser seg å være er langt under de kriterier som er satt av myndighetene.
- Et stup fra 55 mtr gjør at båten går meget dypt, minst 11meter under havflaten, og båten kommer opp med svært positiv fremdrift.Vi er svært stolt over resultatene fra prototype testene så langt, verdensrekord i høydemeter på 55 mtr er en god markering, sier Ove Røssland – administrerende direktør i Umoe Schat-Harding.
Røssland legger til:
-Begrensningen på 55 meter, ble ikke satt av oss men av kranfartøyet, da dette var det maksimale kranen kunne klare å løfte båten i høydemeter.
FF1200 viser oss at det ikke hadde vært problem å stupt enda høyere enn 55 meter, om kranen hadde løftet høyere hadde vi prøvd det også, forteller en tydelig stolt Ove Røssland.
Etter å ha arbeidet med å realisere FF1200 i flere år er dette en stor dag for oss i Umoe Schat-Harding. Å se båten stupe disse 21 stupene fra 33 mtr og helt opp til verdensrekord i dag på 55 meter, samtidig som båten virker upåvirket av de enorme belastninger den har gjennomgått, viser at alt arbeidet som har vært lagt ned, virkelig har satt oss i en offensiv posisjon i vårt marked, sier Røssland.
Umoe Schat-Harding med hovedkontor i Rosendal i Kvinnherad kommune, er verdensledende innen produksjon av livbåter og i arbeidet med å forbedre sikkerhet til sjøs. Selskapet har allerede mottatt bestillinger på FF1200 fra British Petroleum (BP) og Talisman. Den første båten leveres til Talismans Yme-prosjekt i 3. kvartal 2009.