Macho 40, bnr. 150 fra Sletta Verft

Verdens største havbruk servicefartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sletta Verft AS i Aure har inngått kontrakt med Frøy Akvaressurs AS om bygging av et servicefartøy til havbruksnæringen med levering i slutten av 2015.

Fartøysbenevnelsen er Macho 40 og vil med sine dimensjoner (lengde 40 m / bredde 12 m) bli det største servicefartøyet som er kontrahert til nå.

Fartøyet er designet av Møre Maritime AS i Kristiansund og representerer en videreutvikling av typen Macho 25 som ble kontrahert av samme rederi i desember i fjor og som nå snart er klart for overlevering fra Sletta Verft.

Sletta Verft har tidligere i år inngått kontrakter for bygging av flere katamaraner med Frøy Akvaservice AS for levering i 2015, og sammen med dagens kontrakt representerer dette leveranser for ca. 100 millioner kroner til de to selskapene eid av Helge Gåsø på Frøya. Sammen med andre inngåtte avtaler har verftet full beskjeftigelse ut 2015.

Kontraktsmassen på Sletta Verft gir store lokale ringvirkninger. – Lokale underleverandører benyttes i den utstrekning det er mulig, sier daglig leder Kåre Sletta til Skipsrevyen. I tillegg til Møre Maritime er MB Hydraulikk AS i Aure, Elmarin i Kristiansund og Redox AS i Averøy viktige samarbeidspartnere i det nye prosjektet. Prosjektet styrker en voksende havbruksserviceklynge i regionen!