Gå til innhold
Annonse

Verdens første kommersielle fjernstyrte fartøy demonstrert

Kapteinen styrte selepbåten fra kontorene til Svitzer i København. Foto: Rolls-Royce
Kapteinen styrte selepbåten fra kontorene til Svitzer i København. Foto: Rolls-Royce
Annonse

Rolls-Royce og det danske rederiet Svitzer har gjennomført en demonstrasjon av verdens første fjernstyrte kommersielle fartøy i København, det fremgår av en pressemelding fra Rolls-Royce.

Den 28 meter lange taubåten "Hermod Svitzer" ble under en vellykket demonstrasjon i København Havn styrt av kapteinen fra et fjernstyringssenter i Svitzers kontorer.

– At vi nå kan styre et kommersielt fartøy fra land er en veldig viktig milepæl, og jeg er stolt av teamet vårt som har fått det til. Nå går vi videre, for teknologien mot større grad av autonomi i skip utvikles raskt. Sammen med innovative rederier vil vi fortsette arbeidet. Vi må også jobbe sammen med havnevesen og transportnæringen i bred forstand fremover - det er mer enn selve skipet som blir påvirket, sier Asbjørn Skaro, direktør for Digital & Systems i Rolls-Royce i meldingen.

Det er Rolls-Royce medarbeidere i Norge og Finland som har jobbet med rederiet opp mot denne milepælen.

I forbindelse med den vellykkede demonstrasjonen kunne Rolls-Royce og Svitzer også annonsere at de har signert en avtale om å samarbeide videre med å teste og utvikle teknologi for fjernstyring og etterhvert autonomi for slepebåter.