Gå til innhold
Fra venstre: Tor Erik , Kamil ,Krzysztof og Bjarte.
Fra venstre: Tor Erik , Kamil ,Krzysztof og Bjarte.

- Vi har vekst i salg og installering av yrkesmotorer og større skipsmoterer fra Yanmar, spesielt til fiskebåter, sier daglig leder Knut Helge Sørpoll til Skipsrevyen.

Verlo utfører reparasjoner og vedlikehold av båter midt i Måløy sentrum. Med seks mann på verkstedet utføres alt av vedlikehold på båter ved kai og slippen. Vegg i vegg ligger industrivarehuset med flere tusen vareartikler i verktøy og båtutstyr.

Så potensialet i yrkesmotorer

-Vi hadde lenge forhandlet fritids båtmotorer fra Yanmar, sier Sørpoll. Vi så endringer i markedet og ønsket å se på alternativer og vi visste at Yanmar hadde et mye større potensiale enn det vi jobbet med da, så vi begynte og jobbe med yrkesmotorsegmentet.  I dag er det her vi ser den sterkeste veksten. Vi leverer til nybygg og skifter eldre motorer med nye Yanmar motorer, spesielt i fiskebåter. Det har ført til en fin vekst for oss, sier Sørpoll. Da Skipsrevyen var innom holdt verkstedet på med to fiskebåter, en stod på slippen for bytte av propell, en annen skulle sette inn ny motor på verftet. Verlo as er et datterselskap av Stadyard som for noen år siden overtok verftet Blaalid i Måløy.

(Saken fortsetter under bildet.)

Daglig leder for Verlo i Måløy, Knut Helge Sørpoll.
Daglig leder for Verlo i Måløy, Knut Helge Sørpoll.

Selger og installerer båtmotorer for fritidsbåter og yrkesfartøy

-Verlo er autorisert serviceverksted for Yanmar og Yamaha. I tillegg har vi opparbeidet bred erfaring på motorer og maskineri generelt, og utfører reparasjon og service på de fleste merker, sier Sørpoll. Siden vi er forhandler for både Yamaha og Yanmar, kan vi tilby salg og installasjon av nye motorer til både fritids- og yrkesfartøy til en konkurransedyktig pris, sier Sørpoll.

Hydraulisk slipp kan ta båter opp til 300 tonn

Den hydraulisk styrte båtslippen kan ta opp båter inntil 100 fot lengde, 7,8 meter bredde og 300 tonn. Til slipping av mindre båter har vi tilgjengelig to mindre slippvogner. På kaiområdet finnes også løftekran til mindre båter for plassering av båter under tak og tårnkran Verkstedet utfører også dreiearbeid, konstruksjonsarbeid, sveising etc.

Utvider

-Vi holder akkurat nå på og utvide med mer uteareal, mer kai, og tar snart i bruk en større hall som vi har kjøpt i Måløy sentrum (Gamle Firda Canning) Dette måtte til grunnet økt aktivitet og behov for større areal, sier Sørpoll.