Gå til innhold
Norges mest trafikkerte ferjesamband Horten-Moss er blant dem som vil rammes av ferjestreiken. Foto: Sigbjørn Larsen.
Norges mest trafikkerte ferjesamband Horten-Moss er blant dem som vil rammes av ferjestreiken. Foto: Sigbjørn Larsen.

Vil ramme de fleste ferjesamband i Norge. LO varsler storstreik fra søndag. Medlemmer i Norsk sjømannsforbund og Norsk sjøoffisersforbund vil tas ut i streik dersom partene ikke kommer til enighet..

23 000 kan streike fra søndag morgen, om ikke LO og NHO blir enige i tariffoppgjøret med frist natt til søndag 11. april, melder VG. Meklingsfristen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO går ut lørdag 10. april kl. 24.00. Hvis partene ikke blir enige innen fristen, vil 23.548 arbeidstakere i NHO-bedrifter streike fra arbeidstidens begynnelse, senest fra kl. 06.00, søndag 11. april.

Dette vil blant andre ramme de fleste ferjesamband i Norge. LO-organiserte arbeidstakere i i Torghatten, Norled, Boreal, Fosen, Fjord 1, Bastø vil tas ut i streik. Dette vil lamme de fleste ferjesamband over hele Norge.

Dette er i dag meddelt Riksmekleren og NHO:

- Vi har alltid som mål å bli enige, men er også forberedt på streik, om det blir nødvendig. Jeg konstaterer at det ikke har vært mulig å bli enig med NHO så langt. sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

- Med dette streikevarselet viser vi styrken og solidariteten i frontfagsmodellen. Vi tar kampen for hele arbeidslivet mot NHOs provoserende krav om reallønnsnedgang, og stiller oss solidarisk bak kravet om et ekstra lønnsløft for de lavest lønte, legger hun til.

Dersom det blir streik fra 11. april, vil en eventuell utvidelse varsles fire dager før den kan iverksettes.