- Dette nye oppdraget vil opprettholde og utvikle den brede kunnskapen og kompetansen vi har innen fiskeri, sier Torgeir D. Folland, SVP Sales & Marketing i VARD.

VARD signerer kontrakt med verdi på over 500 millioner kroner

VARD har gleden av å kunngjøre ny kontrakt for design og bygging av en hekktråler for Deutsche Fischfang-Union GmbH & Co. KG i Tyskland. Kontraktsverdien er på i overkant av 500 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Hekktråleren er utviklet av VARD i nært samarbeid med Deutche Fischfang-Union (DFFU). Det nye fartøyet blir den første tråleren av VARDs eget design som selges til Tyskland. 

VARD 8 03 trålerdesignet er utviklet for å møte de siste kravene til fiskehelse, effektivitet og  miljøvennlig drift. Fartøyet er designet med høy fokus på fangstkvalitet, mannskapets sikkerhet og bærekraftig drift, og har avansert teknologi om bord for å bringe fangsten til land  med minst mulig miljøavtrykk. 

Den mest avanserte teknologien

- Vi er veldig fornøyde med å ha kommet til enighet med VARD om å designe og bygge en ny tråler for DFFU. Vi ønsker å produsere fiskeprodukter av høyeste kvalitet, og bærekraft er  kjernen i vår virksomhet. Dette nye fartøyet vil gjøre at vi kan ta 100 prosent av fangsten til land, noe som muliggjør utnyttelse av hele fangsten og økt verdiskaping. Det nye fartøyet vil ha  eksepsjonelle mannskapsfasiliteter og vil være utstyrt med den mest avanserte teknologien  som er tilgjengelig i vår bransje. Vi er glade for å samarbeide med VARD om dette prosjektet, sier Baldvin Thorsteinsson og Samuel Ortega, Directors i DFFU. 

- DFFU og tilknyttede selskaper har et langvarig forhold til norske skipsbyggere og leverandører.  Vi ønsker å bygge videre på det grunnlaget og dermed styrke båndene våre til norsk  verftsindustri ytterligere, legger han til. 

Fredrik Mordal Hessen, som er General Manager of VARD’s Offshore and Spescialized vessels business area er fornøyd med den nye kontrakten: 

- Vi ønsker Deutche Fischfang-Union og deres team velkommen til VARD og ser frem til å  utvikle og bygge dette fartøyet. Dette er en avansert tråler med  skreddersydde teknologiske løsninger for å møte kundens krav til bærekraftige operasjoner og god fiskehelse.

Full utnyttelse av biomassen 

Det nye fartøyet vil ha en lengde på 84 meter og en bredde på 16,7 meter. Fartøyet har overnattingskapasitet til 34 personer om bord.  

Tråleren vil være utstyrt med den nyeste teknologien, utstyret og løsningene for  produksjon om bord. For å sikre høy kvalitet på fisken, vil all fangst bli prosessert om bord,  pakket og lagret i frysere eller kjølerom og biomassen blir lagret i spesialiserte ensilasjestanker  frem til levering til land. 

Fartøyet skal utstyres med VARDs innovative fangsthåndteringsløsninger; med tank til levende fisk for å holde fisken frisk frem til prosessering, en avansert fiskeforedlingsfabrikk, høy  lastekapasitet for kjølt og frossen fisk og ensilasjetanker for å sikre full utnyttelse av  biomassen fra hver fangst. 

Fartøyet blir arrangert for trippeltråling. Lastekapasiteten for frosne produkter vil være ca. 2.200 m3 fordelt på to dekk, i tillegg til ensilasjekapasitet på cirka 540 m3. Total bunkerkapasitet er ca. 860 m3.