“Le Lapérouse” Foto: Ponant/Philip Plisson

Overleverte sitt første ekspedisjonscruiseskip

I januar kom skroget til Vard sitt første ekspedisjonscruisefartøy til Vard Søviknes for utrusting og ferdigstilling. Fartøyet ble overlevert til franske PONANT fredag, og i helgen setter “Le Lapérouse” kurs for Island.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fem måneder etter at skroget kom til kai, er skipet ferdigstilt og overlevert til det franske cruiserederiet Ponant. – Dette er et stort og omfattende prosjekt, og vi er utrolig stolte over å ha levert vårt aller første ekspedisjonscruisefartøy til riktig tid og med mange lovord fra kunde. Jeg er mektig imponert over innsatsen, fleksibiliteten og pågangsmotet som alle Vard-ansatte og våre samarbeidspartnere har vist i dette prosjektet, sier verfsdirektør Frode Klok i en pressemelding. 

Serie på fire

I 2016 fikk Vard sine første kontrakter på design og bygging av ekspedisjonscruisefartøy, og sikret kontrakter på en serie med fire fartøy til Ponant. Senere har rederiet bestilt ytterligere to fartøy av samme type, i tillegg til et isbrytende ekspedisjonscruisefartøy. Vard Søviknes skal levere skipene i perioden 2018 til 2021.

Skroget er bygget hos Vard i Romania, og ble slept til Norge for utrusting, testing og ferdigstilling. Etter at skroget ankom i midten av januar, har et stort antall arbeidere og leverandører vært involvert. Det har vært et tett samarbeid mellom rederi, verft og spesialselskapene i Vard og Fincantieri, og ansatte fra andre Vard-lokasjoner har pendlet til Søvik for å bistå. På det meste har det vært over 1000 arbeidere fra inn- og utland innenfor portene

“Le Lapérouse” setter nå kurs for Island, og skal om få dager ut på sitt første cruise. Mens noen ansatte får være med skipet under overfarten til Island for å legge siste hånd på verket, tar andre fatt på søsterskipet som allerede ligger ved kai.