Gå til innhold

Etter at de i fjor var innom opplagsbøyene er mannskapet om bord i «Island Clipper» glade for å være ute på jobb. Matroslærling Lillebø er med for første gang. 

Adrian Lillebø (18) er med på sin første tur som matroslærling om bord i «Island Clipper», han har tidligere vært med samme fartøy på utplassering. Nå skal han være med det neste året, før han skal over på et nytt fartøy. 

- Jeg har vokst opp ved sjøen i Måløy, og har en del familie som driver med ting på sjøen i styrhuset og maskin. Da tok jeg et valg om at dette var det jeg ville, og nå er jeg her og har ikke angret en dag, sier Lillebø, som gikk på maritim linje på Måløy videregående skole. 

- Jeg får være med på det meste som skjer om bord. Det har vært mye maling av kraner og overbygg. Det er óg vasking to ganger i uken innvendig. Vedlikehold har det og gått mye i. Målet er havne i kapteinstolen til slutt, smiler den blide matroslærlingen.

Venter på jobb

Når Skipsrevyen besøker M/S «Island Clipper» ligger skipet på vent i Bergen. Fartøyet er i spotmarkedet, og har ikke jobb for øyeblikket.

- Vi har gått alle steder fra Stavanger til Sandnessjøen, der det er offshorevirksomhet i norsk og britisk farvann. Vi skulle egentlig ut på en 14 dagers supplyjobb som ikke ble noe av. Da må vi vente på neste jobb, forklarer kaptein Åge Stave.

Mannskapet om bord består av 13 mann, pluss to opplæringsstillinger. Men lugarplass er det til 40 stykker.

- Det er fint å jobbe om bord. Vi har ligget i opplag en stund, men ble satt i drift i august i fjor, og har da gått i et lite år, forteller Stave, som var kaptein om bord også før «Island Clipper» havnet i opplagsbøyene.  De ni månedene skipet lå i opplag jobbet han om bord i «Island Challenger». 

- Det har vært spesielt stille i markedet den siste måneden, synes kapteinen, som håper det blir en økning i letevirksomheten og flere båter i langtidskontrakter.