Gå til innhold

Etter ti år i Gulfen vendte «Olympic Intervention IV» hjem  i fjor vår, det siste halvannet året har skipet tatt oppdrag i den sørlige delen av Nordsjøen. – Vi har vært heldige, som har vært i arbeid non-stop, sier kaptein Morten Stakvik.  

– Det er alltid hyggelig å komme hjem, men vi er nå glade i å jobbe i varmen alle sammen, sier Stakvik. Kristiansunderen leder et maritimt crew på 23 bestående av seks ulike nasjonaliteter som går fem ukers turnus.

– Det er veldig greit med fem uker av gange når vi går worldwide, synes Stakvik. Forplemingssjef Tommy Drønnesund skyter inn: – Også får vi værrt lenge hjemme av gangen. 

Les også: Skipsrevyens omtale av  «Olympic Intervention IV»

Drønnesund kom om bord etter at båten kom til mer hjemlige trakter, før det hadde han jobbet mange år på «Olympic Hera», som Dof nå har tatt over og døpt «Skandi Hera». – Det var en liten omstilling å komme fra ankerhåndtering med stort sett bare skandinaver, men det er spennende og lærerikt å jobbe med så mange forskjellige folk og kulturer, sier Drønnesund om mannskapet som består av hele seks ulike nasjonaliteter.

Med seg har de også to lærlinger, en på dekk og en i maskin, i tillegg til en kadett. – Det ner fint å ha med seg folk med så mange forskjellige bakgrunner, og de unger veldig interessert og stiller mange gode spørsmål som av og til setter oss litt fast, sier Stakvik med et smil. 

Minerydding og vedlikehold

Både han og Drønnesund er enige om at det er mannskapet, og miljøet de skaper seg i mellom er det som gjør båten. Likevel, setter Stakvik også stor pris på at de mange ulike operasjonene de gjør også skaper variasjon i hverdagen. – Vi gjør det meste av reparasjoner og vedlikehold på havbunnen, og har blant annet ryddet miner i den Engelske kanal. Det ligger mye igjen både fra første – og andre verdenskrig, påpeker han. 

–  Vi har en så variert hverdag at man gleder seg til å reise ut igjen hver gang man går i land, avslutter kapteinen.